Navijači Dinama

 GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
TRAMEZZANI ISKORAČIO

Čak je i dinamovcima bilo nelagodno. Bjelica je dobio ‘narančasto upozorenje‘, jedna stvar iznenađuje

Priznali su i Zagrepčani da bi pobjeda Istre bila zaslužena
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. listopad 2024. 14:02

Utakmicu je nažalost zasjenilo fućkanje suca. Nešto što bi se trebalo tretirati suđenjem pretvorilo se u tako očito navlačenje za Dinamo, da je i gostujućim čelnicima, dojam je, bilo nelagodno. Domaćinima su odali priznanje i kazali da su zaslužili pobijediti...

O Belovoj sramotnoj predstavi bavi se drugi tekst, jer bi ovaj htjeli iskoristiti da se bavimo nogometom. Jer neovisno što je neuvjerljivi Dinamo rezultatski zapeo u Puli, a tome je uvelike zaslužna izvrsna Tramezzanijeva Istra, bila je to i uzbudljiva utakmica. Zeleno Žuti su najavljivali da će biti hrabri i sasvim drugačiji nego u prvom kolu kada ih je kvaliteta Modrih uništila petardom, i uvjerenjem da su još dobro i prošli. I tako je na Drosini bilo. Sasvim druga Istra nakon dva i pol mjeseca rada i kompletiranja, očigledan rast moći koji je Paolo Tramezzani najavljivao još tada u Zagrebu.

- Prvih 20 minuta smo bili na visini i dobro parirali moćnom Dinamu, ali čim smo primili gol raspali smo se. Tek smo na početku pprocesa stvaranja rekonstruirane momčadi, za dva mjeseca će to biti sasvim drugačije."

Točne najave

Tadašnje najave su se pokazale točnima. U Šibeniku i s Osijekom u Puli naslutili su se iskoraci, a protiv prvaka se to potvrdilo.

- Previše sam ponosan na svoje igrače da bi tu sreću zasjenio drugim temama u ovoj utakmici. Zaljubljen sam u momčad, kako dečki rade, podređuju se interesu kolektiva, kako se ponašaju. Ljetos sam odlučio ostati jer mi je srce bilo puno kad sam s njima proljetos radio. Ovo mi potvrđuje da sam dobro poslušao emociju i ti momci...Svaka im čast!" - ponavlja trener koji je i ovom prilikom demonstrirao kako dobro priprema utakmice, čita suparnike ali i trenutak forme svojih igrača.

image

Igrači Istre

GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Tramezzani ne kuka za onima koji su van pogona, vjeruje alternativama, zna iznenaditi kao s Dinamom, pa Gruzijca Gaguu postaviti iza špice iako je stigao kao devetka, a na lijevog beka gurnuti Kellera koji je stoper ali dovoljno hitar da odrađuje i taj zadatak. Gagua je bio među najboljima, stvarao velike probleme stoperima i vezistima Dinama te otvarao prostore brzancima kao Lawal, Lisica i ovaj put Heister.

- Gagua je i mene iznenadio, iako sam vjerovao da može biti rješenje za ovu poziciju u dvoboju sa Dinamom. Bio je izvanredan! Ali svi su odradili svoj posao na vrhunski način i samo smo tako mogli zaustaviti tako moćnu momčad kao što je Dinamo."

Dinamo bez odgovora

Modri su očekivali težak zadatak u Puli, ali su očito bili iznenađeni maksimalno čvrstom i agresivnom Istrom, fokusom i stalnim "disanjem za vratom" suparniku. Na taj intenzitet Bjeličini igrači nisu imali pravi odgovor, a to se najbolje vidjelo po nervoznim reakcijama. Ristovski uobičajeno prednjači (hvatao za uho Heistera bez lopte) i koliko god je (još) vrstan igrač toliko je i nekorektan. Iznenađuje nervoza Mišića, znanog kao korektnog igrača. Problem je što recimo igrači "malih" klubova, kao Istre, dobivaju slapove kartona a nekima se dopušta šerifsko ponašanje. To nije dobro ni za HNL ali ni za te Dinamove igrače, poglavito u kontekstu kriterija (pravednijih) koji iz očekuju u Europi...

image

Nenad Bjelica

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Istra je najzaslužnija što je Dinamo bio u nevolji na Drosini. Što opet treba biti "narančasto upozorenje" treneru Bjelici, jer niti u Varaždinu nisu bili uvjerljivi. Dinamo se mučio naći rješenje za blok domaćih, a u brzim tranzicijama Istre te na širim prostorima, defenziva Modrih djelovalo je meka poput maslaca. I to unatoč činjenici da je imao tri šestice po vokaciji u srednjem redu, Mišića, Sučića i Ademija, a posljedično manje kreativnosti. Kad je u nastavku ušao Baturina puno se toga na tom planu promijenilo na bolje.

Istra je djelovala uvjerljive na planu igre dok je bila 11 na 11 (ili kako je djelovalo 11 na 12). Kad su spoznali da će 26 "regularnih" i 7/8 minuta nadoknade morati u boj s 10 igrača, Zeleno Žuti su snizili liniju igre te se posljedično udaljili od Zagorca. Borili su se hrabro i požrtvovno da bi sačuvali pozitivan ishod, i naposljetku, iako je Dinamo uspio izjednačiti iz opravdanog kaznenog udarca, domaći su sačuvali remi sa okusom pobjede. Na planu samopouzdanja ali i motivacije za nastavak rasta Paolo.

Tramezzani i njegova momčad napravili su veliki iskorak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. listopad 2024 14:27