Saša Bjelanović, sportski direktor Istre 1961

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ISTRA 1961

Čileanski golman Collao prvi odlazi, realno je da se klub nekima zahvali

Mladim igračima je najlošija varijanta sjediti na klupi, ako nisu izborili konkretniju šansu kod trenera
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. studeni 2022. 11:51

Treningom dan poslije poraza kod Lokomotive, te zajedničkom večerom stručnog stožera i igrača u Kažunu, zaključena je prva faza sezone. Nogometaši Istre i njihovi treneri nalaze se na odmoru do 5. prosinca. Unutar ta tri tjedna igrači će imati i dio obveznog programa rada kako bi se prvog dana nastavka treninga vratili potrebnom tonusu.

Za sada je obznanjeno da među povratnicima neće biti čileanskog vratara Gonzala Collaa. Taj 25-godišnji vrlo solidniin golman, profesionalan i omiljen zbog svog pozitivnog ponašanja, skupio je unutar godine i pol dana sedam nastupa. Iako mu je ugovor trajao do 2024. godine, Collao je odlučio prihvatiti ponude koje ima iz rodnog mu Čilea.

Unutar zimske pauze, odnosno, prijelaznog roka (siječanj), sportski direktor Saša Bjelanović će u dogovoru s trenerom Gonzalom Garcijom pokušati pojačati kadar. Istodobno će Bjelanović nastojati prorijediti roster s onim igračima koji očito nisu u prvom planu Garcije ili im u lipnju istječe ugovor i neće ga produžavati. Tako je aktualizirana opcija odlaska sada drugog vratara Ivana Lučića (27). U lipnju završava ugovor s Istrom i kako se klub orijentirao na mlađeg Majkića, logično je da tako dobar vratar kao Lučić želi braniti. Vjerojatno će se pronaći modalitet sporazumnog raskida. U posljednjih šest mjeseci ugovora ulazi i Erhun Obanor, koji uopće ne igra otkako je došao i već duže vrijeme trenira odvojeno od momčadi. Realno je moguće da će proljeće odigrati negdje drugdje.

Na posudbi je Vinko Petković, do lipnja, ali kako očito nije u suglasju s trenerom Garcijom, što se vidi kroz gubitak statusa prvotimca i malo minuta, moguće je da igrač odluči promijeniti sredinu. Od iskusnijih igrača ugovor u lipnju završava i Luki Marinu, pa nije nerealno da bi u zimskom roku i on mogao otići. Slično kao i Antovski, koji se nije naigrao na lijevom beku, čak ni onda kada je Marin bio ozlijeđen.

Mladim igračima je najlošija varijanta sjediti na klupi, ako nisu izborili konkretniju šansu kod trenera. To što Istra sondira tržište lijevih bekova i krila, te veznih igrača profila “box to box”, dodatno osnažuje dojam u kojem smjeru ide selekcija. Ona se, među inim, profilira već sada i za iduću sezonu, što potvrđuje nedavni produžeci ugovora Majkića, Hujbera, Lisice, Perkovića, Kadušića, Bakrara i Petrusenka.

Linker
25. travanj 2024 15:44