Istra nije mogla protiv Gorice

 GORAN SEBELIC Cropix
RAZOČARAVAJUĆI REMI

Crna mačka za Zeleno-žute. U tri utakmice samo dva boda, a trener mora napraviti izmjene

Paolo Tramezzani bi u posljednjih devet kola trebao dati što više prilike mladim igračima
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. ožujak 2024. 14:40

Nakon tri odigrane utakmice s Goricom, Zeleno-žuti na kontu imaju samo dva (remija) boda. Kažemo “samo” jer je Istra 1961 u sve tri utakmice izrazito dominirala u polju, ali nije uspjela pronaći niti jednom put do mreže Gorice.

Propuštajući nova dva boda Istra je oslabila svoje šanse da se približi šestoj, pa čak i petoj poziciji. To jest šteta, između ostalog, i zato što sada slijedi teži dio rasporeda. Razigrana Lokomotiva u Puli, gostovanje kod Dinama, vodeća Rijeka na Drosini, pa gostovanje kod Osijeka. Ne zna se od koje muke prije pobjeći, a skupljanje bodova za bolji plasman bit će u sljedećih mjesec dana lutrijskog okvira.

Dvoboj s Goricom ukazao je, uz jalovost napadačke linije, na probleme u veznom redu. Tramezzani uz duže odsutnog Mlinara nije mogao računati na ozlijeđenog Maurića, koji praktično jedini donosi kakvu-takvu promjenu ritma i jaču agresivnost. Blagojević, Ćalušić i Čuić, zajedno, teško mogu pritisnuti suparničku vezu, gdje su Mrzljak i Soldo prije svih čvrsto držali blok. Veteran Blagojević uz sebe prioritetno treba hitrije igrače da bi onda mogao diktirati geometriju igre. Ćalušić je korektan, ali nema promjenu ritma, ni nužnu dozu agresivnosti. Čuić je tehnički dobar, ali je premekan u duelima i također mu nedostaje promjena ritma da bi stvorio višak u sredini. Dojam je da i trener Tramezzani kao da nije želio preuzeti više rizika. Matheusa je trebalo prije ubaciti u igru da promjeni ritam i svojom nepredvidljivošću pokuša zavaljati blok gostiju. Valinčić je bio vrlo dobar u proteklim utakmicama, prije svega zato što je imao više praznih prostora u napadu. Na postavljenu obranu Gorice stalno je nailazio na zid. Vuk i Lisica imaju sličnu boljku. Dva brža igrača umjesto da “igraju” na kartu brzine, kao da izbjegavaju prodore i ne napadaju prazne prostore. Traže ili dobivaju loptu u noge, a onda si bitno otežavaju korištenje najvažnije vrline.

Ekong je dobro krenuo s Tramezzanijem, pa je malo pao, i sada na klupi kao da je opet postao letargičan.

Fan klub u Viareggiu

U četvrtom turnusu za očekivati je da će Paolo Tramezzani dati ipak više prostora nekim mlađim igračima, koji će biti dio projekta i u novoj sezoni. Treba reaktivirati Lisicu, Matheusa, Koskija, Iovua, vratit će se Maurić, Lawal, minute je poželjno dodijeliti i Ahmetiju. Revitalizirati i Hujbera, kao što bi trebalo pronaći ravnotežu u korištenju iskusnijih igrača, sve će to biti veliki posao za Paola Tramezzanija u posljednjih devet utakmica sezone.

Usput, treba zabilježiti da se na južnoj tribini našao zanimljiv transparent. Poruka podrške Istri 1961 s potpisom Viareggio ima svoje objašnjenje. Naime, Attila Malfatti, Tramezzanijev asistent, rodom je iz Viareggia, te je na utakmicu s Goricom stiglo šest njegovih prijatelja i navijača iz tog živopisnog turističkog mjesta. Oni su najavili vodstvu kluba da će u Viareggiu uskoro osnovati prvi fan klub Istre 1961 izvan Pule i da će dolaziti na utakmice pulskog prvoligaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:09