TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ZNA ŠTO MORA POPRAVITI

‘Danas smo igrali razočaravajuće, ali za tjedan dana protiv Dinama gledat ćete jedan drugi Hajduk!‘

Trener Hajduka detektirao je probleme u igri Bijelih, otkrio i što se dogodilo s nekim igračima
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2022. 19:37

U posljednjoj utakmici 26. kola Prve HNL Istra 1961 i Hajduk u Puli su odigrali neriješeno 1:1. Goste iz Splita u vodstvo je doveo Nikola Kalinić (30'), a poravnao je Dion Drena Beljo (54').

Treneru Valdasu Dambrauskasu nije bilo lako rastumačiti kako je došlo do prosipanja bodova:

"Teško je reći što se sve dogodilo... Bilo je tu previše grešaka, igrali smo prepasivno. Uvjeti također nisu bili idealni, ali bili su jednaki za obje momčadi i ne smijemo se žaliti. Očekivali smo tešku utakmicu, ali smo očekivali i drugačiji ishod."

Uoči susreta najavljen je u prvom sastavu bio Lukas Grgić, a u Puli ga nije bilo niti u zapisniku. Što se dogodilo s njim i još nekim igračima?

"Nije bilo Lukasa Grgića, iako je bio najavljen, radi se o ozljedi. Elez ima žute kartone pa smo ga htjeli sačuvati. Slična je situacija i sa Stefanom Simićem."

Što i kako dalje?

"Kada se ne ostvari pobjeda, analiziraju se sve greške. Jasno mi je što moramo popraviti, branili smo se samo na našoj polovici, bili smo prepasivni, imali smo dosta problema u tranziciji, presing nije bio dovoljno intenzivan... Protiv Dinama očekujem puno bolju igru u odnosu na ovu današnju koja je bila razočaravajuća. 11 je utakmica pred nama do kraja sezone i morat ćemo biti odlučniji. Sljedeći je tjedan derbi s Dinamom, imamo sedam dana za pripremu i vidjet ćete jedan puno bolji Hajduk nego ovaj koji smo gledali danas!" zaključio je Dambrauskas.

Domaći trener Gonzalo Garcia djelovao je kao da je on trčao 97 minuta na večerašnjoj utakmici...

"Jako teška i zahtjevna utakmica večeras, odigrana u visokom ritmu. Sretan sam što smo osvojili bod protiv vrlo jakog suparnika, koji se bori za naslov prvaka. Uz rezultat još sam i više sretan zbog igre koju smo prikazali. Hajduk nas je nastojao od početka pritisnuti i trebalo nam je vremena da se prilagodimo tome. No, teško nas je Hajduk mogao stalno blokirati u našem niskom začetku igre. Kad jednom preskočiti prvu liniju presinga onda je lakše krenuti prema naprijed, više je prostora".

Počelo je golom gostiju koji je sličio propustu u Šibeniku?

"Stvar je možda više krive pozicionirasti između dva stopera, što ćemo morati ispraviti".

Na pitanje je li Hajdukov trener i igra njegove momčadi doprinijela da se Istrina formacija razmaše, Garcia je bio vrlo kolegijalan.

"Hajduk ima odličnog trenera, a stav da je Istra bila razmahana i ostvarila dobar rezultat je kompliment mojim igračima te njihovom trudu. Ne mogu reći da smo mi izgubili dva boda, iako smo skoro 80 minuta imali kontrolu igre, djelovali vrlo dobro. Završili smo meč braneći naš gol jer nas je Hajduk pritisnuo."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:24