GORAN SEBELIC/CROPIX
KAKO TO?

Delegatu se odjednom poboljšao sluh: Za povike ‘Cigane‘ 2660 eura, a za ‘Ubij tovara‘ - nula?

Disciplinski sudac tada nije izrekao kaznu jer je naveo da tog krimena nije bilo u zapisniku
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. listopad 2024. 20:31

Disciplinski sudac SHNL Alen Klakočer je zbog pirotehnike, nedozvoljenih skandiranja i izjava dužnosnika na i u svezi utakmice Istre 1961 i Dinama izrekao kazne za oba kluba u visini od 7650 eura. Povrh toga je sportskom direktoru domaćih, Saši Bjelanoviću, odmjereno tisuću eura kazne zbog izjava u medijima, a koje su protivne kodeksu. Pritom je Istra 1961 ukupno kažnjena s pet tisuća eura.

Zanimljivost ovih odluka je dio (opravdane) kazne zbog diskriminatorskih skandiranja domaće skupine navijača prema sucu (“Cigane”) s 2660 eura.

Naime, delegat utakmice bio je Davor Ivić, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, koji je čuo to skandiranje i, naravno, po pravilniku ga je unio u zapisnik utakmice.

Taj delegat obavljao je istu dužnost i na Rujevici, prošle sezone, kada je Dilaver laktom razbio arkadu Ercegu. Dok je ležao na podu raskrvavljen, a dobio je od suca Igora Pajača i žuti karton (za odugovlačenje igre, dok Dilaver nije!?), s tribina se glasno orilo “Ubij tovara”.

Disciplinski sudac tada nije izrekao kaznu jer je naveo da tog krimena nije bilo u zapisniku, što valjda znači da taj gospodin tada to nije čuo. Istra zbilja nema “sreće” jer se delegatu sada očito poboljšao sluh na Drosini, pa je njena blagajna tanja za lijepi iznos eura...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. listopad 2024 20:32