Gonzalo Garcia

 MIRKO FERLIN/CROPIX
TEŽAK TJEDAN

Dinamo im stiže u najgori mogući trenutak, sve prognoze su kontra njih: ‘Imamo puno problema...‘

Istra je prisiljena na Dinamo i Rijeku istrčati s kombiniranom momčadi
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. prosinac 2021. 09:46

U ponedjeljak je, nakon dva dana odmora, Istra 1961 nastavila s treningom. Imali su Zeleno-žuti dva vježbanja, oba u Medulinu. Ujutro fitnes-trening, poslijepodne lopta. Pred pulskim nogometašima je tjedan najvećih iskušenja. Prvo u srijedu u 18 sati dočekuju Dinamo na Drosini, a onda za manje od tri dana, u subotu, gostuju na Rujevici! Ako je neka nadoknada odgođene utakmice došla u najgorem trenutku, onda je to ova s Modrima.

- Imamo puno problema jer su nam važni igrači izvan stroja, a oni koji su najviše odigrali osjećaju teret napora sezone. Za ove dvije utakmice morat ćemo se “krpati” kako god znamo - kazao je odmah nakon dobivenog dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem, trener Istre Gonzalo Garcia.

Garciji zbilja neće biti jednostavno posložiti momčad protiv dva kandidata za naslov prvaka. Uz to, dodatno su redovi prorijeđeni jer su Hujber i Mlinar protiv HD-a dobili treći žuti karton.

No, tako je kako je, a uz komotnu poziciju na tablici što se tiče ostanka, nekako će se Puljani dovesti do finiša sezone. Potom slijede, barem se tako najavljuje, dosta promjena u kadru u onom dijelu igrača koji su manje ili ništa igrali jesenas.

image

Gonzalo Garcia

MIRKO FERLIN/CROPIX

Za Dinamo je priča stara. Tradicija ukazuje da je u međusobnih 51 dvoboja modra momčad osvojila 122, a Istra tek 20 bodova (37-11-3). U Puli je tek nešto podnošljivija statistika jer Puljani uz 3 pobjede imaju i 8 remija, a izgubili su 15 utakmica (bodovno 17:53). U posljednje četiri utakmice nije bilo većih poraza (0:1, 0:1, 0:0, 1:2) kao u tri prethodna gostovanja u kojima je Dinamo na Drosini postigao po četiri pogotka, a primio samo jedan. Otkako je Lige 10, Istra na Drosini ima u 16 dvoboja upisanih 4 remija i 1 pobjedu. Dogodila se na kraju prvenstva 2014. godine, kada je Pamićeva momčad pobijedila 2:1...

S obzirom na to da Modri stižu u Pulu u trenutku zaokreta forme (pobjeda u Londonu i nad SB-om), to će svakako biti dodatni uteg Zeleno-žutim ambicijama za pozitivnim ishodom. Motivacija koju izaziva Dinamo uvijek je visoka, ali, realno gledano, svaki ishod osim pobjede gostiju bio bi prvorazredno iznenađenje. Istina jest da je Garcijina Istra u Maksimiru, prije mjesec i pol, odigrala odličnu i otvorenu utakmicu (1:1), ali tada je bila u drugoj, bitno boljoj formi. No, treba igrati, kako se kaže u nogometnom žargonu. Garcia, uz kartonirane Mlinara i Hujbera, neće moći računati niti na Blagojevića i Matića, koji su na terapijama u Opatiji, pa na Ivančića, koji se liječi u Zagrebu kao i Burton, a nema ni Navarra koji je išao po liječničko mišljenje (trbušni zid) u Španjolsku.

U konkurenciju će se vratiti Joao Silva, koji je potpuno pao u formi (ali u Maksimiru je bio dobar) i treba vidjeti kako će Garcia slagati obranu. Modri su prešli na sustav 3-4-1-2, hoće li trener Zeleno-žutih uzvratiti sličnom postavkom s obzirom na to da mu nedostaju oba desna beka, Hujber i Navarro? Hoće li, ako igra s tri u obrani, odabrati Galileu, Perkovića i J. Silvu ili će se naći mjesta za možda i previše marginaliziranog Obanora? Garcia će imati na raspolaganju oporavljenog Miškovića, a morat će se za ova dva kola više osloniti na doprinos Daničića i Iličića uz Obanora i Serderova, a sve kako bi dozirao snage u dvije utakmice, jednu težu od druge. U subotu, nakon Dinama i samo dva dana pauze, na Rujevici ih čeka porazom od Gorice “ranjena” Rijeka. Sve prognoze su kontra Zeleno-žutih, ali upravo to i činjenica da su bodovno već solidni, mogu igrače rasteretiti grča i motivirati da odigraju hrabro i dobro...

Garcia najavljuje pojačavanje

Glede nastavka sezone, trener Puljana dao je naslutiti promjene.

- Neovisno o posljednjim rezultatima, naši planovi za rekonstrukciju momčadi se ne mijenjaju. Pred nama je više od mjesec dana zimskog mercata i u klubu smo o tome razgovarali. Dao sam jasne vizije onoga što nam treba da bismo pojačali roster i nastavili rasti kao momčad. Istra mora stalno napredovati u tom kontekstu - rekao je trener Garcia.

Rafa Navarro u Španjolskoj

Umjesto povratka na teren, Rafa Navarro se vratio u Španjolsku. Ovdašnja terapija pubisa očito nije dala ploda ili igrač ima neki drugi problem zbog kojeg ima bolove kad trči. Stoga je odlučeno da se Navarro uputi u Vitoriju, gdje će liječnici nastojati ustanoviti čim prije što mu je i krenuti s oporavkom. Za njega je polusezona gotova, kao i za druge oporavljenike poput Blagojevića, Matića, Ivančića, Burtona i Majkića.

Na Dinamo za 50 i 60 kuna

Ulaznice za Dinamo prodavat će se po 60 kuna za Zapad, te po 50 kuna za Sjever i Jug. Istočna tribina ostaje zatvorena. Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz na Sjever, a svi iznad 12 uz ulaznicu trebaju imati COVID potvrde. Režim utakmice koja počinje u 18 sati predviđa zatvaranje okolnih ulica stadiona u vremenu od 16.30 do 20.30 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 14:52