IGRA BEZ STRAHA

‘Dinamo je velika momčad i bit će zahtjevno, ali evo kako moramo igrati da bismo došli do uspjeha‘

Talijanski trener Paolo Tramezzani ima dosta dubioza u izborima kadra uoči gostovanja Dinama
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. listopad 2024. 21:21

Tipičan je gard Paola Tramezzanija pred svaku utakmicu. Neovisno o imenu suparnika, mjestu odigravanja, izostancima i stanju kadra, trener Istre 1961 će kazati...

- Imali smo dobre treninge u pauzi, vratili su nam se reprezentativci čiji su nastupi bili dobri i na ponos svima nama. Od subote smo 100 % okrenuti klupskoj priči.

Talijanski stručnjak, sinonim za naglašeni temperament, djelovao je nekako mirniji. Prošlog vikenda imao je i razgovor s Haritzom Kuerejetom, kažu da je bio koristan za razmjenu mišljenja i stavova oko momčadi. Pritom je Tramezzani i na presici naglasio:

- S nama još trenira Davide Mariani i volio bih ga imati u kadru. Čekamo stav kluba.

Subota donosi najtežeg suparnika, koji je na otvorenju sezone u Maksimiru pomeo Zeleno-žute. Može li aktualni Dinamo, kojeg čeka Red Bull u tjednu, biti manje fokusiran na Drosini?

- Dinamo je velika momčad. Imaju pobjednički mentalitet i navikli su igrati na više frontova. Njihov roster je širok i po kvaliteti ujednačen, dakle tko god igrao bit će na njihovoj razini. Igrati Ligu prvaka je privilegij, ona podiže motivaciju, jača adrenalin, izvlači novu energiju igrača. Zato sam uvjeren da će u Puli biti fokusirani samo na ovu utakmicu, pa će tek poslije misliti na Salzburg.

Modri su apsolutni favoriti na Drosini. Tim prije što je i travnjak sada među najboljima u ligi. Da je kao prije, možda bi bilo lakše. No Tramezzani ima svoju mantru:

- Mi imamo svoje motive, zato niti u ovu utakmicu ne ulazimo s idejom da samo limitiramo štetu. Ovi igrači koje vodim su sjajni momci, karakterni, daju sve od sebe u danom trenutku. I oni koji nisu u prvom planu kad uđu su maksimalni. Zdrava je to škvadra, klapa, uživam raditi s njima.

Vraća se Blagojević, ali vezni red ostaje "kratak". Hoće li biti u konkurenciji Poko?

- Poko nije igrao prijateljsku utakmicu s Bravom jer je imao manji problem s gležnjem, te smo ga izostavili preventive radi. Trenirao je dobro od kad je došao i bit će u konkurenciji. Isto vrijedi i za Luku Bogdana, koji je igrao sa slovenskim suparnikom. U veznom redu ćemo nešto složiti, kao što smo našli rješenje za Osijek. Mogu kemijati jer imam dečke koji su vrlo raspoloživi i razumiju potrebe momčadi. Izostanci su sastavni dio nogometa, događaju se takve faze kao sada nama.

Iako nije odao taktičku postavku, čini se da će prevladati dobri odjeci igre s 4 braniča.

- Tko god bude igrao, siguran sam da će dati ama baš sve što može da doprinese da se Istra dostojno suprotstavi moćnom suparniku.

image

Paolo Tramezzani

NIKSA STIPANICEV Cropix

Moldavac Iure Iovu bit će jedan od dva centralna braniča.

- Očekuje nas vrlo intenzivna utakmica. Bit će jako važno da dobro uđemo u prvi dio, a potom i u drugi, da budemo koncentrirani. Dinamo je velika momčad i znamo iz prošlih utakmica kako će biti zahtjevno. No, moramo igrati bez straha, biti im stalno blizu i hrabro ući u fajt. Atmosfera je u momčadi zbilja dobra, ali ne samo kad se pobijedi nego i nakon negativnih rezultata. Složna smo grupa, pričamo o dobrim i lošim razlozima u igri, rezultatu. To je naša snaga.

Iovu je istaknuo da reprezentativne utakmice ne bi trebale biti teret jer su igrači mladi, puni energije i spremni za igranje, što je svima njima užitak.

- Najvažnije je da pružimo sve od sebe, jer si onda nemaš što zamjeriti.

Kako u postavi neće biti ozlijeđenog Mateja Vuka i kartoniranog Marešića, u odnosu na ekipu s Osijekom vraća se Blagojević, a u napadu vjerojatno Filet. Upitan je nastup Maurića koji je tri-četiri dana bio aut zbog jače i bolne upale uha. Na tribinama, uz oblačno i vrijeme južine, te manje kišne periode, očekuje se do 4 tisuće gledatelja.

Dvojica trenera su se već sučelila prije tri godine, na klupama Hajduka i Osijeka. U oba navrata bio je uspješniji Bjelica (1:0, 2:0), koji ima i 100 % skor kao trener Dinama protiv Istre 1961. Na pitanje kakav Dinamo, nakon Jakirovića, očekuje s Bjelicom, Tramezzani je kazao:

- Moram reći da se meni sviđao i Dinamo s Jakirovićem, koji je odličan trener. Za Nenada Bjelicu mogu kazati isto, jer osim što smo već imali međusobne utakmice, pratio sam ga kad je bio trener u Speziji. Poklopilo se da boravim u mjestu gdje je njegova momčad bila na pripremama i to sam iskoristio da pratim njegove treninge. Vidi se da je odličan stručnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 21:23