DUSKO MARUSIC/CROPIX Cropix
SIGURNA POBJEDA

Dinamo nastavlja ‘kopićevski‘, na Oršićev pogon, Petković se jednim potezom opet isključio za iduću utakmicu

Željko Kopić ostao je vjeran sebi. Nije mijenjao momčad koja pobjeđuje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. veljača 2022. 19:23

Princip je isti, sve su ostalo nijanse. Tako bismo mogli sažeti Dinamovu pobjedu na Drosini, Modri su nastavili pobjednički niz pod trenerskom palicom Željka Kopića, na vrlo sličan način kao i dosad. Dakle, Dinamo je - osim u prvih nekoliko minuta, kad je Beljo mogao šokirati Zagrepčane - bio agresivan, igrao presing na domaćoj polovici, poveo u pravom trenutku. Ne do 25. minute kao što obično radi, ali niti puno kasnije, tek koju minutu 'zakasnili' su Modri.

Došao je gol zasluženo, nakon pritiska i nekoliko čistih šansi. I, da nije bilo neopreznosti, pogreške Ivanušeca u zadnjim sekundama prvog dijela, nakon koje je Mišković izjednačio, sve ukazuje da bismo do kraja opet gledali mirnu, sigurnu i pragmatičnu Dinamovu predstavu, u kojoj pobjeda ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Ovako, Dinamo je primio prvi gol nakon poraza od Hajduka pa je tijek susreta ipak bio nešto drugačiji, ali opet, s istim ishodom. Zabio je Oršić s bijele točke, upisan mu je i prvi pogodak, koji je u prvi tren 'registriran' kao autogol, potvrdio je Oršić koliko je bitan Modrima njegov ostanak u Maksimiru. Od četiri gola na startu proljeća zabio je tri, kod onog četvrtog ključan je bio njegov ubačaj. Ne samo golovi, Oršić je čitavu utakmicu bio najraspoloženiji Dinamov igrač, nije dao disati Istrinoj obrani, puno, baš puno znači ovom Dinamu.

Željko Kopić ostao je, pak, vjeran sebi. Nije mijenjao momčad koja pobjeđuje, osim ozlijeđenog Perića, umjesto koga je igrao Franjić, ostalih 10 igrača bili su starteri i protiv Rijeke. Bruno Petković se oporavio od ozljede, ali je ipak počeo s klupe. Što je jasna Kopićva poruka da igraju oni za koje on u ovom trenutku misli da su najbolji i da nitko nije pretplaćen na mjesto u momčadi. Petković je ovaj put ušao s klupe, ali Pula, definitivo, nije njegov najdraži stadion.

Prošli put je zbog krivo izvedenog kaznenog udarca zaradio drugi žuti karton i isključenje, a ovaj put, zbog simuliranja jedanaesterca kako je presudio sudac Lovrić nakon VAR provjere, dobio je treći žuti karton zbog kojeg će propustiti utakmicu s Goricom! Još jedna utakmica u kojoj neće igrati, olakšao je Kopiću izbor.

Pomogao je Modrima i Caceres, nepotrebnim isključenjem, Dinamo s igračem više nije srljao, nije povećao vodstvo, ali je bez stresa, sačuvao prednost i upisao tri važna boda. To je Kopićev način, ne umire Dinamo u efikasnosti i ne juri za gol-razlikom, ali Modri su odigrali još jednu dobru partiju, sigurno došli do pobjede, Istri koja im ove sezone nije nimalo bezazlen suparnik i koja je i sad bila tvrd orah, osim te jedne pogreške nisu puno toga ponudili i pobjednički brode prema cilju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 16:31