Slavlje igrača Dinama

 DAMIR KRAJAC Cropix
VAŽNA TRI BODA

Dinamo upisao novu pobjedu, na Maksimiru palo pet golova! Brodić dvostruki strijelac, ozlijedio se sudac Pajač

Modri su u nedjelju s 4:1 svladali Istru i stigli do vrijednih bodova u utrci za naslov
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. travanj 2024. 18:46

DINAMO - ISTRA 1961 4:1 (Vidović 3., Brodić 44., 58., Špikić 61./Filet 37.)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 9210. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) 6,5 (od 73. Zdenko Lovrić, Đakovo -). Pomoćnici: Mihalj i Crnčić (Vrbovec). VAR: Zebec. AVAR: Pataki. Delegat: Podnar.

DINAMO (3-1-4-2): Nevistić – Ristovski, Bernauer, Perković – Mišić (od 72. Ademi) – Pierre-Gabriel (od 33. Špikić ⚽), Sučić (od 59. Bulat), Baturina, Vidović ⚽ – Brodić ⚽⚽ (od 59. Kulenović), Petković (od 72. Rog). Trener: Sergej Jakirović

ISTRA 1961 (3-4-2-1): Ćorić – Hujber (od 78. Iovu), Koski, Marešić – Kadušić (od 46. Lisica), Maurić, Čalušić, Devetak (od 72. Douglas) – Valinčić (od 55. Matheus), Čuić (od 72. Žgomba) – Filet ⚽. Trener: Paolo Tramezzani

STRIJELCI: 1:0 Vidović (3.), 1:1 Filet (37.), 2:1 Brodić (44.), 3:1 Brodić (58.), 4:1 Špikić (61.),

ŽUTI KARTONI: Kadušić (15., preoštar prekršaj), Marešić (79., preoštar prekršaj), Čalušić (90.+3., preoštar prekršaj).

CRVENI KARTONI:

IGRAČ UTAKMICE: Bruno Petković.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu


Nakon što je dva puta uzastopce srušio Hajduk na Poljudu, Dinamo je u nedjelju nastavio svoj superiorni pobjednički marš. Uvjerljivo je nadigrao Istru 1961 i nastavio svoju trku za šampionskim žezlom. Gledali smo zanimljivu utakmicu s podosta prilika, i gosti su se u nekim dijelovima utakmice predstavili u dobrom izdanju, da su bili precizniji, mogli su zabiti i više od jednog pogotka. Međutim, novi uvjerljivi trijumf raspoložene i razigrane squadre Sergeja Jakirovića nikad nije došao u pitanje. Uz dvostrukog strijelca Frana Brodića, opet je junak Modrih bio sjajni 'doktor nogometa', Bruno Petković. Kao 'štiklec' s utakmice treba naglasiti da je u nedjelju na tribinama bilo preko 9 tisuća navijača, što je sjajna brojka s obzirom na to da se nije igrao neki od derbija HNL-a. Dinamovo proljeće u punom je zamahu.

Modri su već na startu utakmice odlučili pokazati tko je gazda u Maksimiru. Krenuli su žestoko i prva akcija rezultirala je pogotkom. Završila su je dva mlada igrača, Sučić kao asistent i Vidović kao strijelac. Uz posebni dodatak. Vidović se prije poentiranja sjajnim driblingom riješio praktički kompletne obrane Puljana. Uskoro je Dinamo mogao i do drugog gola. Centrirao je Sučić, Petković je glavom loptu vratio na nekih pet metara, ali Brodić nije uspio zahvatiti loptu. Nakon nešto više od desetak minuta igre i Istra je bila u šansi, Filet se dokopao jedne lopte i iskosa pucao, obranio je Nevistić. Minutu nakon tog događaja gosti su imali zicer i zaista je nevjerojatno što je promašio Kadušić. Nakon prizemne lopte Fileta, uklizao je na dva-tri metra od gola, ali je uspio promašiti za - metar!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U uzbudljivoj utakmici, šanse su se smjenjivale jedna za drugom. Nakon dvije prilike Istre, uzvratili u Modri. Baturina je pucao s nekih osamnaest metara, promašio je cilj na nekoliko centimetara. A dvije minute kasnije promašio je za 'puno više'. Nakon prizemnog ubačaja Ristovskog, Baturina je s desetak metara loptu poslao visoko preko grede. Prošlo je nešto više od dvadeset minuta igre kad smo vidjeli majstoriju Brune Petkovića. Primio je loptu okrenut leđima, u svom stilu se okrenuo, te uputio 'loptu s očima' prema Sučiću koji iskosa s nekih jedanaest-dvanaest metara puca snažno po travi, ali promašuje za nekih pola metra. Definitivno, maksimirski sraz bio je iznimno živahan, jakog ritma, Istra nije igrala možda očekivanu 'beton taktiku', probali su dečki Paola Tramezzanija stići do gola Modrih, ugroziti Nevistića. Jedna od takvih akcija bio je pokušaj Čalušića, poluvolejem s nekih četrnaest metara, završilo je metar-dva iznad grede. Onda je opet prijetio Dinamo nakon solo akcije Petkovića koji je podvalio loptu Baturini, ali i ovoga puta je mlada zvijezda Modrih pucala visoko iznad grede s nekih petnaest metara. Neugoda za dečke Sergeja Jakirovića stigla je u 33. minuti. Francuz Pierre-Gabriel se ozlijedio, umjesto njega je ušao Dario Špikić. Šteta za francuskog beka, odlično je igrao dvije utakmice protiv Hajduka, predstavio se kao pojačanje, bila bilo bi loše za Modre da ga nemaju u finišu sezone.

Ubrzo nakon izlaska Pierre-Gabriela, Dinamo je primio pogodak, Devetak je centrirao s lijeve strane, Mišić je loše reagirao, lopta mu je preskočila preko noge, Filet je taj poklon iskusnog modrog igrača iskoristio, zabio je s dva metra. No, nije se Istra dugo zadržala na poravnanju. 'Doktor' Petković je opet bio autor majstorije, driblingom je izbezumio svog čuvara, njegov asist Fran Brodić iz blizine je poslao u mrežu.

image

Brodić je postigao dva gola

DAMIR KRAJAC Cropix

Nakon pravog nogometnog vatrometa u prvoj dionici, druga je počela mirnije, u prvih desetak minuta nastavka gledali smo usporeniji nogomet, Modri su posjedom kontrolirali igru, a dečki iz Pule također su malo smanjili intenzitet svoje igre. No, mirnije razdoblje igre nije trajalo dugo. Jer na terenu je bio - Bruno Petković. Opet je fantastičnom asistencijom pronašao Brodića, koji je majstorski reagirao i lopta se zakoprcala u mreži. Taj pogodak odagnao je bilo kakvu eventualnu sumnju u pobjedu Modrih. Tri minute kasnije, Baturina asistom pogađa Špikića, a ovaj pogađa tamo gdje treba. Nakon 'suzi quatro' Modrih, Istra je u kratkom razdoblju mogla zabiti. Tri puta je Filet bio u sjajnim pozicijama. Prvo mu je obranio Nevistić udarac s pet metara, onda je posve sam loše reagirao, da bi na kraju s tri metra pogodio vratnicu. Dinamova obrana u tim je trenucima djelovala nesigurno, ali Filet je zakazao.

U 73. minuti utakmice svjedočili smo jednom nesvakidašnjem događaju. Glavni sudac Igor Pajač se ozlijedio, umjesto njega utakmicu je do kraja sudio četvrti sudac Zdenko Lovrić.


Gotova je utakmica. Dinamo je zasluženo pobijedio s uvjerljivih 4:1 i došao na dva boda zaostatka za Rijekom. Jakirović je opet krenuo s dva napadača i to se pokazalo dobitnom kombinacijom. Petković je razigravao suigrače, a posebno je profitirao Brodić koji je oba gola dao nakon dodavanja Dinamove 'devetke'. Istra je igrala hrabro, posebno je dobar bio Filet koji je iskoristio grešku Mišića i u 37. minuti izjednačio na 1:1 te poništio gol Vidovića (3.), ali je Brodić svojim prvim golom u 44. minuti odveo Dinamo na odmor s 2:1. U nastavku je Dinamo opet krenuo silovito te u četiri minute riješio utakmicu. Brodić je u 58. postigao svoj drugi gol na utakmici, a u 62. je precizan bio Špikić.

90+3. 🟨 Žuti karton je dovio Ćalušić nakon prekršaja nad Ademijem.

90+1. Ademi je sada promašio veliku šansu. Bio je sam na petercu nakon ubacivanja Bulata iz slobodnog udarca s desne strane, takozvanog 'skraćenog kornera'. Obrana Istre je zaboravila na kapetana Dinama, ali je on pucao pored gola.

83. Baturina se našao u kaznenom prostoru gostiju nakon duplog pasa s Ademijem. VAR soba je provjeravala je bilo jedanaesterca nakon starta nekog od igrača Istre na Ademiju, ali nije bilo razloga da Lovrić pokaže na bijelu točku.

80. Imao je sada priliku Rog da se upiše u strijelce, ali se nije dobro namjestio na udarac.

79. 🟨 Požutio je Marešić nakon dvoboja s Vidovićem

78. ⇔ Zadnja zamjena kod Istre. Ušao je Iovu umjesto Hujbera.

77. Novi pokušaj Vidovića, ali ovaj put je Ćorić spreman na njegov udarac.

74. Imamo i izmjenu suca. Ozlijedio se Pajač, a umjesto njega će mjesto glavnog suca preuzeti Lovrić. Pajač je ozlijedio koljeno i ne može nastaviti s utakmicom.

image

Igor Pajač

TOM DUBRAVEC Cropix

71. ⇔ Izmjene na obje strane. Kod Dinama izlaze Mišić i Petković, ulaze Ademi i Rog. Kod Istre su ušli Douglas i Žgomba umjesto Devetka i Čuića.

70. Ovo je Filet morao zabiti! Ili barem pucati prema golu. Lisica je ubacio s desne strane. Filet nadmudrio Bernauera i ostao sam na par metara od gola, ali je pucao pored vratnice.

68. Stvarno je opasan Filet. Čak i kad ne primi idealno loptu, kao sada, opasan je po gol. Nevistić opet brani.

67. Na utakmici je službeno 9.210 gledatelja.

image

Sjever je prilično ispunjen

DAMIR KRAJAC Cropix

66. Prva akcija Istre u drugom poluvremenu. Dobro je pucao Filet, ali brani Nevistić. Na odbijenu loptu je došao Matheus, ali nije je uspio ukrotiti.

61. ⚽ GOOOL! 4:1! Riješio je Dinamo pitanje pobjednika, a strijelac je sada Špikić. Dobro ga je pronašao Baturina na desnoj strani, a napokon je i Špikić zatresao mrežu.

image

Slavlje Špikića nakon gola za 4:1

DAMIR KRAJAC Cropix

59. ⇔ Dvostruka zamjena kod Dinama. Izašao je dvostruki strijelac Brodić, a umjesto njega je u igri Kulenović. U igri je i Bulat umjesto Sučića. Dobio je Brodić veliki pljesak za svoju igru. Zasluženo.

58. ⚽ GOOOL! Dinamo ima 3:1. Nazabijat će se Brodić s Petkovićem iza sebe. Opet je najbolji igrač Modrih lijepo pronašao svojeg suigrača koji je imao dovoljno prostora da se namjesti na udarac i uhvati na 'krivoj nozi' Ćorića. Majstorski je Petković upisao ovu asistenciju.

image

Navijači Dinama itekako imaju razloga za slavlje

DAMIR KRAJAC Cropix

57. Gužvu u kaznenom prostoru gostiju udarcem je završio Brodić, ali nije to bilo opasno.

55. Nova izmjena, opet Tramezzani mijenja krila. Izašao je Valinčić, a umjesto njega je u igri Mateus. Zanimljivo je da su oba igrača koja su izašla imala žute kartone. Talijanski trener očito želi imati agresivne igrače na krilima.

53. Obranio je sada Ćorić udarac Brodića kojeg je dobro uposlio Sučić. No, ne bi bilo gola ni da je lopta ušla u gol jer je signalizirano zaleđe.

50. 🟨 Žuti karton dobio je Valinčić.

46. ⇔ Počelo je drugo poluvrijeme s jednom izmjenom kod gostiju. Umjesto Kadušića u igri je Lisica.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo ima 2:1, a gledali smo dobar nogomet u prvih 45 minuta. Istra se nije došla braniti i uspjela je izjednačiti nakon greške Mišića. No, Brodić je svojim golom uspio odvesti Modre na poluvrijeme s prednosti.

image

Na utakmici je i skupina Demona, navijača Istre

DAMIR KRAJAC Cropix

45. Opet je Petković tražio Brodića, ali ovaj put je Ćalušić bio koncentriran.

44. ⚽ GOOOOL! Dinamo ima 2:1. Još jednom je svoje umijeće pokazao Petković koji je zakuhao ovaj gol. Prošao je po lijevoj strani, prodao i 'rolicu' svojem čuvaru te ubacio na peterac. Ondje je obrana Istre pogriješila, nije izbacila loptu pa ju je nekako Brodić ubacio u gol.

37. ⚽ GOOOL! Istra je izjednačila! Mišić je napravio katastrofalnu grešku. Ubačena je jedna lopta s lijeve strane koja nije bila previše opasna, Mišić ju je krenuo smiriti na petercu, ali se odbila do njega i došla do Fileta koji je neumoljivo šalje iza Nevistića.

image

Elias Filet

DAMIR KRAJAC Cropix

36. Brz je Valinčić, probio je lijevu stranu pored Ristovskog i ubacio u sredinu, morali su Dinamovci izbaciti loptu u korner, prvi za bilo koju momčad na utakmici.

34. ⇔ Ozlijedio se Pierre-Gabriel koji je u odličnoj formi. Umjesto njega ulazi Špikić.

32. Petković i dalje kreira puno prilika za svoje suigrače. Sada je stvorio prostor za Baturinu koji je mogao uposliti suigrače na lijevoj strani, ali odlučio je još jednom oprobati svoj udarac. I opet je promašio.

28. Filet se ne srami pucati iz bilo koje pozicije. Sada je okušao volej sa 17-18 metara, ali nije dobro zahvatio loptu.

23. Odlično je Petković uposlio Sučića na desnoj strani, on je gađao suprotni kut, ali ipak nije vio precizan.

18. Opet Baturina, ali sada je jako loše pucao. Odlično je Dinamo izašao u kontru, došao pred Istrin gol s više igrača, a nakon ubacivanja s desne strane Baturina je bio prilično osamljen na 10-ak metara od gola, ali brzopleto i bezopasno je reagirao.

16. Prvi pokušaj Dinama nakon 10-ak minuta. Pucao je Baturina, nije to bilo loše, ali je lopta ipak prošla pored vratnice.

15. 🟨 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kadušić.

image

Kadušić i Vidović

DAMIR KRAJAC Cropix

13. ⚠ Što je sada promašio Kadušić! Probio je Filet lijevu stranu, ubacio na drugu stranu gdje je dolazio Kadušić koji nije uspio dobro pucati. Nije bilo obrambenih igrača oko njega i da je dobro zahvatio loptu teško bi tu Nevistić mogao nešto učiniti.

12. Napravio je Filet pravi dar-mar u šesnaestercu Dinama. Dobio je dobru loptu od Čalušića, izdržao napad Ristovskog i uspio izači pred Nevistića. Ipak, otišao je previše lijevo da bi uspio uputiti pravi udarac.

10. Dobro je sada Devetak probio lijevu stranu i ubacio u sredinu Dinamove obrane, ali nije bilo nikoga iz gostujućih redova koji bi tu loptu uputio prema golu.

8. Dobro je sada Petković zavrnuo loptu prema Brodiću, ali napadač Dinama ipak nije bio brži od protivničke obrane.

7. Nije rani gol osujetio nove napade Dinama. Aktivan je danas Vidović koji je opet 'zakuhao' jednu opasnu poziciju, ali nije bilo pravog udarca.

3. ⚽ GOOOOL! Brzo je Dinamo poveo!!! Sučić je odlično proigrao Vidovića koji se u šesnaestercu 'lažnjakom' oslobodio čuvara te poslao loptu iza leđa Majkića.

image

Slavlje igrača Dinama

DAMIR KRAJAC Cropix

1. Počela je utakmica u dobro ispunjenom Maksimiru.

► Nakon što je u Splitu na polufinalu Kupa Sergej Jakirović odlučio igrati u formaciji 4-4-2, dakle s dva napadača u vrhu napada, isto je napravio i u nedjelju. U vrhu napada zaigrali su Bruno Petković i Fran Brodić. Zanimljivo, junak Kup utakmice u Splitu, Sandro Kulenović ostao je na klupi za pričuve. Za momčad nije konkurirao Theophile, zbog problema s tetivom, dok se drugi Francuz Maxime Bernauer oporavio od ozljede leđa, te je krenuo u udarnom sastavu. (do)

15.50 Stigli su sastavi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 21:02