Salim Fago Lawal

 ANTE CIZMIC Cropix
SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Erceg nije jedini hendikep Istre: Istaknuti mladi adut postio zbog vjere, liječnici zakazali pretrage

Iako je u pitanju bila dehidriranost, zdravstveni resor želi potvrditi da je posve zdrav
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. ožujak 2024. 06:36

U srijedu će se nogometaši Istre 1961 okupiti u Balama te nastaviti sa radom. Dva dana pauze nakon što je odigrana utakmica sa Goricom, dobro je došao predah momčadi i treneru. Nakon šest intenzivnih tjedana sa Tramezzanijem, Zeleno Žuti su ostvarili devet bodova i blizu su sredini tablice, ali dijele osmu poziciju sa Slaven Belupom.

U posljednji turnus sezone Istra će ući oslabljena. Raskid odnosa sa Ante Ercegom svakako će biti osjetan hendikep za igru Zeleno Žutih. No, problem je i stop za Salima Faga Lawala, mladog igrača koji se istakao u zimskim pripremama te u prvim nastupima ovog proljeća. Imao je peh sa ozljedom mišića, oporavio se i opet krenuo u igru, a sada je morao stati zbog zdravstvenih teškoća kao posljedica posta (vjera). Iako je u pitanju bila dehidriranost liječnici u OB Pula žele biti sigurni kako je Lawal posve zdrav. Slične teškoće bio je lani imao i Bakrar pa je to kvaliteno rješeno. Lawal će obaviti sve dijagnostičke pretrage i onda će mu liječnici dati zeleno svjetlo za povratak treningu.

Za prvi slijedeći susret, sa goropadnom Lokomotivom na Drosini, Tramezzani će moći računati na mladog Antonija Maurića. Ozljeda mišića je sanirana i iz predostrožnosti se dodatno produžila pauza. Za dva tjedna do Lokosa Maurić će biti fit. Uklapa se to i u planove kluba da se u finišu dade više prostora mlađim snagama i provjeri njihovo napredovanje u kontekstu i iduće sezone.

U kontrolu će stoga stići idućeg vikenda i Haritz Kerejeta, sin vlasnika Joseana, koji je čelni čovjek projekta Baskonije-Alaves u Istri 1961. Biti će to prilika i za pobliže upoznavanje sa trenerom Paolom Tramezzanijem te usuglašavanje stavova oko finiša prvenstva i pripreme plana za novu sezonu.

Linker
28. travanj 2024 19:59