RONALD GORSIC Cropix
MODRI DOMINIRAJU HNL-OM

Eurogol za kraj! Dinamo napunio mrežu Istre, Bočkaj zabio i asistirao, pogodilo i novo pojačanje

Utakmicu između Dinama i Istre na Maksimiru možete pratiti uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. srpanj 2022. 22:51

DINAMO - ISTRA 1961 4:1 (Oršić 11‘, 11 m, B. Šutalo 32‘, Bočkaj 80‘, Emreli 88‘ /Bakrar 84‘)

ZAGREB Stadion Maksimir. Gledatelja 3.393. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Zobenica i Jakšić. Četvrti sudac: Kulušić. VAR: Lovrić, AVAR: Pataki.

DINAMO: Livaković - Moharrami, Dilaver (od 60. Ristovski), B. Šutalo (od 60. Lauritsen), Bočkaj - Ademi (od 46. Mišić) - Menalo (od 61. A. Marin), Baturina, Ivanušec, Oršić - Drmić (od 81. Emreli). Trener: Ante Čačić.

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Marešić, Perković, Marin - Kadušić (od 80. Kopljar), Galilea (od 57. Duvnjak), Mlinar, Žgomba (od 57. Caseres) - Barišić (od 70. Bakrar), V. Petković (od 80. Antovski). Trener: Gonzalo Garcia.

Žuti kartoni: Moharrami (45 - preoštar start)

Između dva europska izazova, Dinamovi su nogometaši uredno odradili i prvenstvenu zadaću uvjerljivo svladavši Istru 1961 4:1, te sa svih devet bodova nakon tri odigrana kola, sigurno drže vrh ljestvice. I sad se Plavi mogu mirno pripremati za iznimno važan okršaj 3. kola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka u Razgradu protiv Ludogoreca (utorak).

Debitant u plavom dresu, Boško Šutalo, svoj je prvi nastup okrunio pogotkom za 2:0, pa je u 60. minuti, kad ga je zamijenio Lauritsen, ispraćen pljeskom s maksimirskih tribina. Odigrao je Šutalo dobro, bez previše rizika, osjeća se da je iza njega višemjesečna stanka i trener Ante Čačić lagano će ga uvoditi u jaki natjecateljski ritam.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kako je i najavio, Dinamov je strateg napravio dosta promjena, čak sedam, u sastavu u odnosu na Skoplje. U paru s debitantom Šutalom, zaigrao je srednji branič Dilaver, kojem također treba minutaža. Zaigrali su Plavi u 4-1-4-1 formaciji, na zadnjem je veznom bio kapetan Ademi (u poluvremenu ga je zamijenio Mišić), a iako se očekivalo da će Ivanušec također dobiti odmor, Čačić ga je uvrstio u početni sastav, očito je da želi razigrati svog veznjaka. U vrhu napada bio je Drmić, no u prvom dijelu nije dobio ni jednu upotrebljivu loptu, bolno nedostaje Plavima ta igra u dubinu...

Rano je vodstvo, iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, udahnulo mirnoću domaćinu. "Otčepili" su Plavi goste već u 10. minuti i mogli su lagano kontrolirati utakmicu, tražeći pukotine u zgusnutoj formaciji Istre. I u nekoliko su navrata uspjeli u tome, stvorili su u prvih 45 minuta još nekoliko prilika, ali samo su jednu iskoristili.

image
RONALD GORSIC Cropix

Krasnu su akciju odigrali Oršić i Menalo u 19. minuti, Oršić je odlično tukao sa 15 metara, ali lopta je prohujala pola metra pokraj lijeve vratnice vratara Majkića. Dinamo je češće napadao po desnoj strani, napadački je raspoložen bio Moharrami, u prostor se ubacivao i Menalo i nije bilo lako lijevoj strani gostujuće obrane.

S te je strane došao i Bočkajov centaršut iz "slobodnjaka", kojeg je debitant Šutalo u 32. minuti pretvorio u pogodak za 2:0, pobjeda Plavih nazirala se već nakon pola sata igre. A četiri minute prije odlaska na odmor vidjelo smo još jednu brzu akciju Dinama u tri poteza, Ivanušec je bio začetnik, Baturina dodavač, a Menalo nije dobro zahvatio loptu u čistoj poziciji na desetak metara od vrata.

Puljani su zaprijetili u tri navrata, Livaković je dvaput dobro reagirao i obranio udarce Hujbera i Barišića. A u prvoj minuti sudačke nadoknade, bilo je posla za VAR sobu. Vinko Petković je, naime, lijepo petom primio loptu i ušao između Dilavera i Moharramija, Dinamov ga je Iranac povukao s leđa na rubu kaznenog prostora i srušio. Pajač je pokazao na bijelu točku, no iz VAR sobe stigla je reakcija i nakon pregledavanja snimke arbitar je poništio svoju odluku i "izvukao" prekršaj izvan 16-erca, tamo gdje je i bio. Bila je to dobra odluka VAR suca Lovrića, a Mlinar je iz "slobodnjaka" poslao loptu pola metra preko vrata...

Nakon sat vremena, Čačić je u igru uveo još trojicu nogometaša Ristovskog, Lauritsena i Marina, koji je zamijenio ozlijeđenog Menala. Nakon subotnjeg liječničkog pregleda znat će se hoće li agilni Menalo, najbolji igrač skopske utakmice, biti među kandidatima za dvoboj u Bugarskoj.

image
RONALD GORSIC Cropix

Igra se pomalo razvodnila, gosti se, unatoč minusu od dva pogotka nisu otvarali, a ni Dinamovi nogometaši nisu se previše trošili, očito zadovoljni sigurnim vodstvom. I tek u posljednjih 20-ak minuta krenuli su i gosti s malo više rizika i Dinamo je znao iskoristiti ukazani mu prostor i stvorio je niz prilika. Baturina je najprije, nakon ubacivanja Moharramija, udarcem glavom s pet metara poslao loptu pokraj vrata u 72. minuti. A još bolju zgodu nije iskoristio Drmić dvije minute kasnije! Kad mu već suigrači ne daju loptu u dubinu, učinio je to Puljanin Perković, loše vrativši loptu prema natrag. Uzeo ju je Drmić, sjurio se sam u 16-erac, no vratar Majkić nogom je obranio tu loptu, bila je to šansa bolja od 11-erca! Festival promašaja zaokružio je Marin u 76. minuti, pogodivši vratnicu udarcem glavom s pet metara...

Ali, zato je Bočkaj zabio za 3:0 u 80. minuti, a samo četiri minute kasnije, Bakrar je postigao počasni pogodak za goste. Konačnih 4:1 u 88. minuti postavio je oporavljenik Emreli, koji je u 81. minuti zamijenio Drmića.


PRIJENOS UŽIVO:

90+3 - Gotovo je! Dinamo je pobijedio 4:1.

90 - Udarac Marina brani Majkić.

89 - Dinamo je u prva tri kola zabio 12 golova, a primio četiri.

88 - GOOOL! Dinamo sada vodi 4:1! Baturina je sjajno uposlio Emrelija, a ovaj još bolje promiješao obranu Istre i lobao golmana za povećanje vodstva.

85 - VAR PREGLED! Emreli je zabio nakon odbijanca. Pucao je Ivanušec, Majkić obranio, a Emreli pospremio u gol, no oglasio se VAR i poništio četvrti pogodak Dinama zbog zaleđa.

84 - GOOOL! Bakrar je iskoristio korner i zabio za 3:1!

83 - Bakrar puca, ali uspio je izboriti samo korner.

81 - Izašao je Drmić, ušao Emreli (Dinamo).

80 - GOOOL! Pero Bočkaj zabija za 3:0! Oršić je uposlio Bočkaja koji zabija u prvi kut.

79 - Dvostruka izmjena kod Istre. Izašao je Kadušić, a ušao pobjednik Utakmice života Kristijan Kopljar. Osim ove zamjene, izašao je i Petković, a ušao Antovski.

78 - Bakrar puca iz daljine, ali ravno u ruke Dominika Livakovića.

76 - Bočkaj je sjajno ubacio, a Marin glavom zatresao vratnicu.

75 - Drmić je ostao sam pred golmanom Istre nakon velike greške gostujuće obrane, ali Majkić brani njegov udarac.

74 - Baturina je sjajno presjekao jednu loptu gostiju i uposlio Drmića koji je ipak otišao previše u stranu.

72 - Baturina glavom gađa pokraj gola.

70 - Promjena u Istri. Izlazi Barišić, ulazi Bakrar.

67 - Nakon nekoliko minuta bez posebnih događaja na terenu, Oršić je opalio iz voleja, ali preko gola.

60 - Trostruka izmjena kod Dinama. Izlaze Dilaver, B. Šutalo i Menalo, a ulaze Ristovski, Lauritsen i A. Marin.

56 - Dvostruka promjena kod Istre. Izlaze Žgomba i Galilea, a ulaze Caseres i Duvnjak.

51 - Probala je sada Istra, ali ubačaj Milnara Barišić nije uspio pretvoriti u gol.

46 - U svlačionici je ostao Ademi, a u igri je Mišić (Dinamo).

46 - Počeo je drugi dio.

45+4 - Kraj prvog dijela. Dinamo vodi 2:0.

45+4 - Mlinar iz slobodnjaka puca preko gola.

45+3 - Nakon dulje provjere, Istra je dobila slobodnjak na rubu šesnaesterca.

45 - VAR PROVJERA! Video provjera traje oko jednog prekršaja za Istru 1961. VAR soba provjerava je li Moharrami, koji je dobio i žuti karton, Petkovića srušio u šesnaestercu.

44 - Istra je sada probala iznenaditi iz slobodnjaka, ali Petković nije uspio pogoditi loptu kako je trebao.

41 - Baturina je poslao loptu u šesnaesterac, ali Menalo nije uspio zahvatitit loptu.

37 - Barišić je sada pucao u desni kut, ali Livaković brani.

36 - Hujber je sada oštro ubacio u šesnaesterac Dinama, ali to je odmah na prvoj vratnici dočekao Dominik Livaković.

image
RONALD GORSIC Cropix

32 - GOOOL! Boško Šutalo zabija u svojem debiju. Nakon sjajne asistencije Bočkaja iz slobodnjaka, Šutalo glavom zakucava u mrežu za 2:0!

30 - Dinamo bez većih problema kontrolira utakmicu, ali ne uspijeva doći do novog gola.

19 - Brza akcija Dinama koji je u dva dodavanja stigao pred gol, ali Oršić s ruba šesnaesterca gađa malo pokraj vrata.

13 - Drmić je probao glavom, ali visoko preko gola.

11 - GOOOL! Dinamo vodi 1:0, Oršić je penal pretvorio u vodstvo.

image
RONALD GORSIC Cropix

9 - PENAL ZA DINAMO! Marin je srušio Moharramija i sudac je pokazao na bijelu točku.

8 - Nova sjajna prilika za Dinamo. Menalo je poslao loptu na peterac, ali lopta je bila malo prejaka da ju netko uspije stići i ugurati u gol.

5 - Dinamo je sada dobro kombinirao oko šesnaesterca Istre, ali Ademijev šut na kraju te akcije nije bio dovoljno dobar da ugrozi gol gostiju.

1 - Utakmica na Maksimiru je počela!

>>> Stigli su sastavi za utakmicu! Ante Čačić poprilično je promiješao kadar. Uz Boška Šutala, na stoperu je Emir Dilaver. U formaciji 4-1-4-1 ispred Ademija bit će Ivanušec, Menalo, Baturina i Oršić, a naprijed Josip Drmić. Na klupi su Petković, Mišić, Ljubičić...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 23:40