Gennaro Gattuso i Marko Livaja

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
NAPREDAK U IGRI

Gattuso ovaj put ne zaslužuje kritike, jedan čovjek radio je čuda i vjerojatno odigrao utakmicu karijere

Da su ovako igrali protiv Ružomberoka, ne bi im se dogodila eliminacija
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 07:55

‘Ludi konj‘ Tramezzani nije uspio ritnuti ‘pitbulla‘ Gattusa, niti je Gennaro uspio ugristi Paola. Jako dobra, atraktivna i zanimljiva utakmica završila je neodlučeno, talijanski stručnjaci na klupi hrvatskih prvoligaša uzeli su svaki po bod. S takvim ishodom svakako može biti zadovoljniji Tramezzani, jer Istra je uglavnom patila veći dio utakmice, Hajduk je stvorio pregršt situacija za postizanje pogodaka, ali na vratima Puljana briljirao je Lovro Majkić.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Što li je sve obranio Lovro, čudo jedno. Bila mu je to vjerojatno jedna od najboljih partija u karijeri uopće. Počelo je šokantno za Majstora s mora, primili su pogodak a još nije prošla niti minuta, domaći su dobro branili taj pogodak sve do trenutka kad se ozlijedio Lawal i nekako nam se čini da je upravo taj trenutak možda bio i presudan kad se radi o poravnanju rezultata. Istra je naime kod gola Hajduka igrala s igračem manje, nitko umjesto Lawala u tim trenucima nije ušao u igru, vjerojatno je i ta činjenica pomalo zbunila domaćina, pustio se centaršut Hrgovića, Marešić nije uhvatio Livaju i to je bilo to. Ali ukupno gledajući, Istra je u svojim okvirima ponudila dosta toga dobroga, nakon uvjerljivih poraza od Dinama i Rijeke, uspjela je otići neoštećena iz okršaja s još jednim članom hrvatske ‘velike četvorke‘. Jak je dojam da će Puljani pod Tramezzanijem igrati sve bolje i bolje, da će napredovati.

image

Istra - Rijeka

GORAN SEBELIC Cropix

Hajduk će naravno ostati razočaran. Gennaro Gattuso opet nije uspio doći do pobjede na gostovanju, nakon Lokomotive dva boda mu je otkinula i Istra. Već sad Splićani nakon samo četiri kola zaostaju četiri boda za Dinamom, a znamo da oni uvijek sanjaju tu titulu, pa svaki gubitak bodova dolijeva ulje na vatru kad se radi o kritikama upućenim Gattusu.

Međutim, ovoga puta nije zaslužio kritike. Iako nije pobijedio, Hajduk je na Drosini pokazao napredak u igri, bila je to svakako najbolja utakmica Splićana ove sezone uzevši u obzir domaće i europske utakmice. Da su tako, recimo, igrali protiv Ružomberoka, ne bi ispali iz Europe. Još to nije onako uvjerljivo kako se očekuje, još tu ima rupa, ali vidjeli smo goropadni Hajduk koji je napadao, stvarao šanse, igrao ofenzivni nogomet.

Znamo da ta konstatacija neće previše značiti navijačima Majstora s mora, ali očito moraju biti strpljivi, pa bi uskoro mogli vidjeti još bolje prezentacije Gattusove momčadi. Hajduk se digao u igri, makar je to još daleko od željenog, ali to je zasad ono što mora zadovoljiti njihov navijački puk i u krajnjem slučaju, veseliti. Uostalom, što im drugo ostaje nego čekati bolji Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:01