Gonzalo Garcia

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
UŽIVA U PULI

Gonzalo Garcia prelomio: ‘Istru napuštam samo ako dobijem ponudu koju bi bilo neracionalno odbiti‘

‘Ovdje se djeca mogu razigrati na igralištu, osvježiti u moru, nema stresa‘, poručuje trener Istre
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. svibanj 2023. 12:21

Odjednom ljeto. Nekad su u istarskom okruženju ljudima najdraža bila proljetna doba. Nakon hladnije zime toplije vrijeme, ne pretoplo, ali dovoljno lijepo za život u prirodi. No, vremena se mijenjaju.

Nakon hladnih, kišovitih mjeseci, debelih jakni i grijanja, eto, već nekoliko dana u Puli i Istri temperature u rangu ljetne špice. Kupališta su punija, đir je gotovo ljetni, iako smo “tek” na 24. danu svibnja...

U lijepom okruženju Pješčane uvale, elitnom kvartu Pule, vrlo je živo. I u utorak smo blizu plaže sreli bračni par Garcia. On je trener Istre 1961, dvije sezone, vrlo cijenjen i poštovan u Puli.

Gospođa Garcia je arhitekt, koja vjerojatno nije bila oduševljena što je u opuštajućem poslijepodnevu sa suprugom naišla na novinara...

- Tu smo često jer je priroda prelijepa, plaža i okoliš toliko relaksirajući da nam djeca obožavaju provoditi vrijeme u Pješčanoj uvali. Dosta igrača dođe ovdje, imamo praktično familijarnu atmosferu - kazao nam je Gonzalo Garcia više službeno nego što je djelovao opušten.

- Odradili smo trening, a onda sam poželio malo opuštanja sa suprugom i djecom. Ovdje se mogu razigrati na igralištu, osvježiti u moru, nema stresa. Meni je baš trebalo jer nakon što smo izgubili u Zagrebu osjećao sam veliku težinu u želucu. Sve stoji, nismo bili na razini, izgubilo se bodove, nemamo šansu za Europu, Lokomotiva je tradicionalno neugodna, ali treba nakon ovakvih utakmica par dana da probaviš razočaranje. Nismo još gotovi, dolazi nam poslovično nezgodan i tvrd suparnik i protiv Slaven Belupa moramo biti na maksimalno razini da zaključimo sezonu na pozitivan način.

Gonzalo Garcia se jako vezao za Pulu i za Istru 1961. Baš zato mu je teško pao epilog u Kranjčevićevoj...

- Bio sam nogometaš i imam puno iskustva na profesionalnim razinama. Znam koliko je važna podrška navijača. No, sada kao trener još više razumijem značaj te podrške, odnosno, koliko to znači momčadi. Istra 1961 je sretna po tom pitanju jer su njeni navijači maksimalno uz klub, pozitivni prema igračima i nama trenerima, te mi je baš zato izuzetno žao što nismo ostvarili taj veliki iskorak. Velika su nam podrška.

Vjerojatno i zato što ste to igrama zaslužili.

- Imamo još jedno kolo i želim ga odraditi na maksimalnom nivou jer to naša publika zaslužuje. Isto tako i momci zaslužuju da na pravi način zaključe ovu, ukupno gledano, zbilja dobru sezonu. Osjećam veliko zadovoljstvo kako su igrači radili, igrali i ponašali se od prošlog do praktično ovog ljeta. Nakon Slavena Belupa podvući ćemo crtu i onda vidjeti što dalje.

Osnovno je pitanje ovog trenutka hoće li se priča Garcia - Istra nastaviti?

- Prije svega moram reći da imam ugovor s Istrom 1961 još godinu dana. Drago mi je da u klubu gledaju pozitivno prema našoj suradnji u protekle dvije godine. Napredovali smo, natjecateljski učinili iskorak, što je odraz rada svih u klubu. Nakon posljednjeg kola ostajem i dalje u Puli jer mi kćer i sin imaju svoje obveze u školi, odnosno, vrtiću, a doći će mi i roditelji iz Španjolske. Istra i Hrvatska su prelijepe i uživat ćemo zajedno u njenim ljepotama. Naravno, s klubom ću razgovarati i vidjeti kakva je situacija za dalje, koje su ambicije i u kojem pravcu želimo ići.

Znači da se može očekivati vaš ostanak?

- Rekoh, imam ugovor još godinu dana i, kako sam više puta kazao, u nogometu ne znaš nikad kakva mogu događanja promijeniti planove. Zadovoljan sam u Istri, moja obitelj ugodno živi u ovom okruženju, jako mi je drago što u kontaktu s ljudima osjećam da su vrlo zadovoljni klupskim iskoracima. U nogometu su dugoročne prognoze nezahvalne. No u razmišljanjima o nastavku karijere, Istru i Pulu bih napustio samo ako bih dobio takvu ponudu koju bi bilo neracionalno odbiti - rekao je opušteno Garcia.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:08