GORAN SEBELIC Cropix
STIGLO JE OBJAŠNJENJE

Gradonačelnik Pule: ‘Neću se ulizivati, od rođenja sam navijač Hajduka. A evo zašto sam nosio majicu...‘

Pojava gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, inače Splićanina, na utakmici Istra - Hajduk izazvala je priličnu pozornost
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2022. 10:14

Razlog je činjenica što je Zoričić na utakmicu koju je Hajduk inače pobijedio s 2:0, došao u Hajdukovoj majici s natpisom ‘sloboda navijačima‘ i izazvao brojne reakcije. To je bio povod da se sam Zoričić obrati navijačima na Facebooku.

U nastavku njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Moj osvrt na temu majice koju sam nosio na jučerašnjoj utakmici. Ne pada mi napamet pravdati se ili ispričavati, već samo iznijeti motive. Majica koju sam nosio nije nikakav performans, nego podrška ljudima kao Mate Prlić, koji su nevini ležali u zatvoru. Majica nema nikakva niti navijačka niti klupska vidljiva obilježja i koliko ja znam podrška je svim nogometnim gledateljima kojima bi se slično dogodilo. Ovo je čista podrška pravdi, samo to! Bio bih najveća budala majicom ponižavati nekoga ili pak omalovažavati naše domaće navijače ili naš klub.

Nije mi se sviđao stav press menagera kluba o obilježjima drugoga kluba na stadionu, jer Pula je uvijek bila dobar i pristojan domaćin, a posebno, moram reći, prema navijačima Hajduka, jer ih je tu puno. No, unatoč toj odluci, nije bilo problema na ulazu. Svi znaju da se neću ulizivati nikome da bi me netko volio ili ne. Ja sam od rođenja navijač Hajduka, ali time neću i ne želim biti teret kao gradonačelnik, ali moj stav je jasan i to neću mijenjati da bih se drugima svidio, dapače.

Da na tekmu nosim dres Istre, kad igra Hajduk, bio bih najgori mogući populist i bila bi to loša priča, kao i da dolazim u dresu Hajduka. Demoni itekako znaju koliko ih poštujem i tu nema ograda, a meni najdraži trenutak je napokon ulazak naše djece iz Istre u igru pa sam iz radosti i poštovanja ustao pozdraviti ih. I tu je moj stav jasan oko svega, od početka. Sve ostalo je patetika. Hvala/Grazie."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:18