Advan Kadušić i Josip Pivarić

 DAMIR KRAJAC Cropix
RASPOLOŽIV I RASPOLOŽEN

Hajduk će kao lider biti željan revanša u Puli, miljenik publike naglašava: ‘Livaja je najveća opasnost‘

Važan dan i za infrastrukturu Istre, postavlja se nova travnata podloga u kampu u Balama
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. studeni 2023. 23:37

Uhvatili smo ga u šetnji s 15-mjesečnim sinom. Raspoloživ i raspoložen točno onakav kakav je i na terenu. Gonzalo Garcia ga je obožavao, David Catala je brzo shvatio zašto. Advan Kadušić (26) oličenje je pouzdanosti, borbenosti i kolektivnog duha.

Došao je u Istru prije godinu i pol te se udomaćio kao da je deset ljeta Puležan...

- Zbilja mi je super u Puli, od prvog dana. Igram, klub i navijači odlični, osjećam da me poštuju i sretan sam sa suprugom. Dobili smo u međuvremenu i sina, tako da je sve top.

Dok pričamo oglašava se i sin, glas više na tribinama.

- Vidimo da je frka za ulaznice, ali ja nemam problema. Imam dvije, jednu za suprugu i drugu za sina. Neka se odmah uči na tribine i nogomet, ha, ha...

image

Advan Kadušić

DAMIR KRAJAC Cropix

All round Zeničanin, nakon dobrih era u Zrinjskom, Celju, Sarajevu, skupio je već 45 nastupa za Istru 1961. Treneri vole njegovu agresivnost, polivalentnost. No, nije lako kada zbog trenerovih želja odrađuje svoje obveze na krilu, a njegove bekovske "linije" zapnu publici za oko. U odsustvu Hujbera odigrao je na desnom boku posljednje dvije, pobjedničke utakmice, i odmah se vidjelo kako je "svoj na svome" kao bek.

- Iskreno to mi najviše odgovara, desno ili lijevo na beku, a naprijed ću odraditi jer treneri traže to od mene. Interes momčadi je uvijek najvažniji.

Dvije pobjede vratile su dobru atmosferu?

- Bila je ona i prije dobra, ali kad se pobijedi ona je posebno dobra. Narasli smo u formi, definitivno, sve smo bliže stilu igre koji smo gajili pod Garcijom. Uz dvije prvenstvene pobjede pokazali smo se i u odličnom svjetlu protiv Udinesea, a bili smo nekompletni. To sve diže samopouzdanje.

Hajduk je lider i pun samopouzdanja, željan i revanša za pobjedu Istre u Splitu?

- Ha, što reći osim da će to biti vrlo izazovna utakmica. Ušli su baš u dobru energiju, vidi se da su u formi i homogeni. Što se splitske utakmice tiče, kad smo dali gol u posljednjim sekundama to je bio neopisiv osjećaj sreće. Pun stadion a mi na kraju uzeli tri boda. Ovaj put će biti drugačije već i zbog toga što ćemo mi igrati ipak manje zatvoreno nego na Poljudu. Tamo smo bili samo u niskom bloku, oni su dominirali, a mi čekali priliku za kontru...

image

Momčilo Raspopović, Advan Kadušić, Aleksandar Jovičić

DAMIR KRAJAC Cropix

Koga se treba pripaziti kod Bijelih? Prema vama bi, ako igrate desnog beka, vjerojatno išao nezgodni Sahiti?

- Marko Livaja je najveća opasnost, on je Istri čini mi se dao već devet golova, a sigurno je ponajbolji igrač lige. No, treba se paziti Sahitija, Bernaouha, pa odličnog Pukštasa i drugih. Narasli su kao momčad.

Bit će puno njihovih navijača?

- Da, ali bit će i naših, zato jedva čekamo zbog tog ambijenta da se igra ta utakmica. Puna Drosina, to će biti super jer su tribine odmah uz teren, velika je to motivacija za igrače. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo željeni rezultat. - zaključio je jedan od najstandardnijih igrača Istre u proteklih godinu i pol dana.

Inače, u četvrtak je u kampu u Balama postavljana travnata podloga novog terena. Jedna od najboljih vijesti tjedna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 04:36