GORAN SEBELIC Cropix
POVRATAK U HNL

Hajduk ruši rekord, stadion bi uskoro trebao biti rasprodan: ‘Ovo će biti uvjerljivo najveća posjeta‘

Direktor Mikel Lauzurica iznio je zanimljive novosti iz pulskog prvoligaša
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. studeni 2023. 12:19

Nogometaši Istre 1961 su u ponedjeljak bili još slobodni nakon što ih je trener David Catala nagradio sa dva dana odmora. Utakmica sa Udineseom osnažila je samopouzdanje Zeleno-žutih, a trener je bio posebno zadovoljan igrom, i to svih aktera. Među njima nije bilo reprezentativaca...

- Upravo smo gledali utakmicu Hrvatske sa Bjelorusijom i vrlo smo ponosni velikim napredovanjem debitanta Antonija Maurića, koji je odigrao svih 90 minuta. Isto tako sretni smo i doprinosom naših Lisice i Valinčića u pobjedi i osvajanju tri boda - kazao nam je Mikel Lauzurica, glavni direktor Istre 1961.

Nazvali smo ga sa upitima o nedjeljnoj utakmici sa Hajdukom i organizaciji...

- Sve ide svojim tijekom. Obavili smo razgovore sa predstavnicima Policijske uprave, pretprodaja karata ide punom parom, organizacijski se pripremamo za utakmicu koja će imati rekordnu posjetu."

Možete li reći koliko gledatelja očekuje?

- Prema dosadašnjim pokazateljima, a do utakmice ima još 6 dana, gotovo sigurno će biti na tribinama 8000 tisuća ljudi! Od kad je BA preuzela klub, 2018.godine, ovo će biti uvjerljivo najveća posjeta Drosini."

Velika navala očekuje se od strane gostujućih navijača, vjerojatno će biti u većini?

- Mi možemo kazati da će gostujuća tribina, Jug, biti puna navijača Hajduka. Za ostale tribine to nije moguće precizirati, ali je točno da će gosti imati veliku podršku svojih navijača. Sa druge strane biti će i naših navijača u većem broju nego inače, jer osjetimo to u okruženju. Oni su nam jako važni i za Hajduk, ali i za podršku pet dana kasnije kada na Drosinu stiže Varaždin."

Kakav je travnjak nakon što je odigrana utakmica Uljanika i Vinodola, srećom bez tereta padalina?

- Dan poslije, u nedjelju, teren je izgledao ujutro razrovan i jako loše. Onda je Alex Matteoni počeo sa uređivanjem terena i to je sreća jer on zbilja kvalitetno odrađuje svoj posao. U rujnu se čekalo na servis jer je bio odsutan, a on je najstručniji za teren. Želim to naglasiti jer kad se klub žali na opstrukciju Grada i Pula Usluga (sport), onda se to ne odnosi na njega i radnike na terenu, nego na čelnike. Radnici na terenu rade sve što je u njihovoj moći, a nisu oni krivi što im se na raspolaganje ne stavlja odgovarajuće alate i materijale."

Kakva je situacija sa kampom u Balama, gdje se radi novi teren?

- Sa velikim zadovoljstvom mogu kazati da će se idućeg tjedna, ako vrijeme ne bude drastično pogoršano i poremeti finiš radova, teren broj 2 u kampu biti zgotovljen! Sve su predradnje gotove i sada slijedi samo postavljanje travnatih rola. Istodobno ide i postavljanje zaštitnih ograda i svih drugih dijelova opreme terena koji će biti vrhunski, sa prirodnom travom i kvalitetnom drenažom. Imat ćemo tako dva travnjaka na raspolaganju i moći ćemo dozirati korištenje na način da oba ostaju u odličnom stanju. Tamo nam odličan posao radi i Nino Pilar."

Raste broj reprezentativaca (trenutno ih je 7 U21-U23) u svim mladim kategorijama, napreduje gradnja i kompletiranje kampa, Istra je u prošloj godini prihodovala na razini samofinanciranja (cca 4 milijuna), klub je sve prisutniji i aktivniji u društvenim aktivnostima te se osjeća rast pozitivno odjeka među građanima i time što se Istra više doživljava kao domaći klub. Sada i dvije pobjede daju naslutiti poboljšanje i momčadskog učinka?

- Pozitivni smo nakon dvije važne pobjede i dobre momčadske prezentacije. Ide se korak po korak, nadamo se nastaviti dobrom dinamikom."

Nedjelja na Drosini

Do sada je pretprodaji, uz 1000 pretplatnika, otišao gotovo sav raspoloživ broj ulaznica. U Istri kažu da u ponedjeljak još ima na raspolaganju tek 21 ulaznica Zapad (Branko Bubić-Buba), 138 Istok, a uvjereni su da će u tijeku utorka planuti i te ulaznice.

Što znači da bi još na raspolaganju moglo biti samo Sjever, gdje je preostalo 1263 ulaznica. Dakle, bit će najmanje 8000 gledatelja, a moguće i 9000. Okvirno se očekuje utržak oko 50 tisuća eura, a troškovi će se sumirati na kraju utakmice. Preporučljivo je gledateljima da dođu dovoljno rano na utakmicu jer će biti velika gužva na uskim ulazima Drosine, uz ionako velike i prilično stroge kontrole.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:24