JOSKO PONOS Cropix
PRILIKA KARIJERE

Hajdukov čovjek iz sjene napokon dobiva šansu, konkurenciju zasad nema, vidjet ćemo kako diše svlačionica

I dalje se često na spomen njegovog imena postavlja pitanje puno iščuđavanja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. rujan 2022. 14:24

Što znači utakmica sa Istrom za Hajduk, to je potpuno jasno. Nova tri boda, jačanje samopouzdanja momčadi, mir pred odlazak na stanku. Mogli bi još razloga nizati, ali utakmica ko utakmica, nosi bodove, ima natjecateljsku važnost.... Međutim, što znači utakmica u kontekstu izbora novog trenera Bijelih, to je puno zanimljivija tema.

Navijači uživaju tehnicirati sa imenima potenciljalnih nasljednika Dambrauskasa, u toj priči uvijek su velika imena u prvom planu, pa shodno tome Mislav Karoglan stoji u sjeni. I dalje se često na spomen njegovog imena postavlja pitanje puno iščuđavanja.

- Je li stvarno u konkurenciji?

Ali, kako god bilo, Karoglan je trener dok ne dođe novi, što u praksi znači da Karoglan ima šansu. U ovom trenutku kao prijelazno rješenja, međutim gleda se kako će Karoglan reagirati u odnosu s momčadi. Rezultat je dakako uvijek važan, ali za Karoglana ne mora čak biti presudna činjenica da uzme svih šest bodova u tjedan dana. To je svakako preduvjet nastavka razmišljanja o njemu kao treneru za sljedeće utakmice, ali pritom se traži i opsevarcija odnosa trenera s igračima. Kakva je igra, kako diše svlačionica....

image
JOSKO PONOS Cropix

Nije sporno da je Karoglan trener bez prvoligaškog iskustva. U karijeri ima tek Zadar i Croatiju Zmijavci, ali nijedan klub u prvoligaškoj konkurenciji. U susretu s Rijekom u zapisniku je ostao upisan kao pomoćni trener, ali Karoglan je glavni. Tko su mu konkurenti? Svi i nitko glasio bi općeniti, široki odgovor.

Lukša Jakobušić je dolaskom na mjesto predsjednika Hajduak obećao trenera kapitalca, ali veliko trenersko ime još nije sletjelo na klupu Hajduka. Nije isključeno da se to uskoro i dogodi, međutim Karoglan do tada vodi momčad i dokazuje se u svakom sljedećem dvolboju.

S pobjedom protiv Istre mogao bi na klupi dočekati i kraj jeseni. Ali, da ne žurimo, prvo Istra, pa onda kalkulacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 03:14