Ante Majstorović

 IVAN PERIC/CROPIX Cropix
NOVO LICE

Hrvatski prvoligaš predstavio veliko pojačanje, potpisao bivši igrač Osijeka: ‘Dobili smo lidera‘

Puljani su u čekanju okršaja s Rijekom predstavili novog igrača koji se vraća nakon duge pauze
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. veljača 2023. 18:42

Napokon ugodnije sunčano vrijeme, bez bure koja je (pre)hladila Pulu proteklih dana, razvedrilo je i okruženje Drosine. Takva je atmosfera popratila i predstavljanje novog igrača Istre 1961, Ante Majstorovića. Vrsni 29-godišnji branič vraća se iz duge pauze zbog dvostruke operacije koljena i, kako ukazuju prvi dani treniranja u Puli, djeluje da je potpuno fit. Naravno, vjerodostojnije će biti procjenjivati njegove mogućnosti kad bude u natjecateljskom drilu. Ne na planu kvalitete igre, nego samo na planu "zaborava ozljede".

- S Antom smo dobili odličnog braniča o kojem ne treba puno riječi trošiti da bi se dočarala njegova kvaliteta. Čini mi se da je dovoljno kazati da je u HNL karijeri odigrao 178 utakmica i da je u njih 173 bio starter. Vrlo pouzdan igrač, ali ne samo to. Majstorović je po karakternim osobinama lider i takvi igrači su dodatna vrijednost za svakog trenera i kadar - kazao je Saša Bjelanović, koji je potom povukao usporedbu sa sličnom situacijom oko Ante Ercega:

- Kad smo dovodili Ercega, onda je bilo logičnih skepsi kako će to izgledati s obzirom na njegovu sličnu ozljedu koljena i dugi oporavak. Danas je Erceg naša snaga i veliki ljubitelj navijača. Uvjeren sam da će slično biti s Majstorovićem.

Sam igrač je izrazio stav, koji nam se čini najbitnijim.

- Ozljeda i dug oporavak su sada napokon iza mene. Treniram već tjedan dana s momčadi i osjećam se jako dobro - kazao je bivši igrač Splita, Lokomotive (putem Dinama) i Osijeka, koji ga je prije dvije godine transferirao u Shanghai Port (gdje je trener bio Ivan Leko) za 3,3 milijuna eura.

Ozljede su ga onemogućile da zaigra za taj klub i sada će kroz Istru 1961 nastojati revitalizirati svoju karijeru. Bude li O.K., Majstorović će biti veliko pojačanje ovoj Istri, a vidi se i po pozitivnoj reakciji navijača koliki uživa respekt.

Usput, pretprodaja za utakmicu s Rijekom u petak ide manjim intenzitetom, nemjerljivo u odnosu na Hajduk nedavno, što samo potvrđuje da je termin petka promašaj za ovakvu utakmicu. Tek stotinjak ulaznica u pretprodaji je zbilja malo. Interes pratitelja Istre je velik, što se da prepoznati i u zajedničkoj akciji kluba i portala Regional Express, gdje se šalju fotografije navijača na stadionu i drugdje u klupskim obilježjima. Nagrada će najefektnijem biti potpisani dres Ante Ercega...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 18:58