Paolo Tramezzani

 RANKO SUVAR Cropix
PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Hrvatskog prvoligaša napustio i deseti igrač, potrebna su pojačanja, evo koje su pozicije kritične

Pripreme Istre u punom su tijeku, a usporedo je puni pogon i sportske direkcije oko kadroviranja
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. srpanj 2024. 19:26

Otišao je Luka Hujber, koji se emotivno pozdravio sa suigračima, pa je via Zagreb odletio prema Danskoj i Vejleu. Nakon Majstorovića, Matheusa, Mlinara, Douglasa, Ekonga, uz povremene aktere Bulata, Bradarića, Duvnjaka, Nebylu, to je deseti igrač koji je “skinut” s platne liste.

Više-manje je sve to planirano jer Istrin trener Paolo Tramezzani ne želi prepunu svlačionicu, no ostaje činjenica da je Zeleno-žutima potrebna kvalitativna infuzija. Pogotovo na bekovskoj, stoperskoj i veznoj poziciji. Ako će Devetak uskoro biti razriješen (čeka se oproštaj Douglasa), onda je pogotovo nakon odlaska Majstorovića i ozljede Koskija hitno potrebno rješenje za stopera. Ovisno hoće li se možda vratiti Ekong, napadački arsenal će trebati ojačati nekim prodornim ofenzivcem, ali dojam je da ključno kvalitativno pojačanje treba u veznom redu. Tamo Istri treba “box to box” vezni igrač, koji može napraviti višak, odnosno ima promjenu ritma, a što nije vrlina aktualnih veznih igrača.

Sportski direktor Saša Bjelanović, uz asistenciju Gorana Rocea, traži te profile. Doduše, postoje informacije da su locirali nužne igrače, ali nisu “otpuštene” kočnice iz Vitorije, gdje se daje zeleno svjetlo za sva kadrovska investiranja. Ima još dosta do početka sezone (3. kolovoz), a Istra, kao ni ostali klubovi, nije ni u kolovozu, a kamoli četiri tjedna prije, imala zaključen roster.

Strpljenje je nužno, a kako upravo Paolo Tramezzani iskazuje najviše mirnoće u tom kontekstu, onda valjda ne bi trebalo biti neke posebne nervoze na Aldu Drosini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. kolovoz 2024 08:57