Darwin Matheus je registriran i može nastupiti protiv Hajduka

 GORAN SEBELIC Cropix
DOBRE VIJESTI ZA PULJANE

Istra dobila dva pojačanja uoči Hajduka: Napadač je tu već mjesec dana, no nije mogao biti registriran

Uz Monsefa Bakrara je pravo nastupa stekao i Venezuelanac Darwin Matheus
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. siječanj 2023. 15:33

Jako dobra vijest iz Istre 1961 ukazuje da je Monsef Bakrar uspješno prošao specijalističke liječničke pretrage, te dobio zeleno svjetlo da se uključi u punu aktivnost. Postojale su određene dvojbe oko mogućih zdravstvenih tegoba, ali one su sada otklonjene. Sretna je to prije svega vijest za mladog igrača iz Alžira, koji uživa veliku podršku i simpatije u klubu i među navijačima, ali i dodatni plus za trenera pulskih nogometaša, Gonzala Garciju.

Istri je protiv Slaven Belupa nedostajalo više agresivnosti u napadu, a Bakrar je igrač takvog profila. Dijelom, naravno, teret je bila i prilično oprezna trenerova varijanta, te zakašnjele izmjene za promjenu ritma utakmice u nastavku. Istra je bila bolja od Slavena Belupa i uvjerljiv je dojam da je tu utakmicu trebala dobiti, odnosno, da je imala sve potrebno da u tome uspije...

Sve raspoložive snage

No, od ponedjeljka su sve misli fokusirane prema drugom od tri uzastopna domaćinstva. U nedjelju na Drosinu stiže ambiciozni Hajduk, koji se približio Dinamu na minus četiri boda (uz utakmicu više) i jako će željeti tri boda protiv Istre 1961 da dodatno osnaži svoje sve glasnije šampionske ambicije.

Za tu utakmicu Gonzalo Garcia imat će, barem sada tako stvari stoje, sve raspoložive igrače. Naime, uz Bakrara je pravo nastupa stekao i Venezuelanac Darwin Matheus.

Iako je već duže od mjesec dana u Puli, Matheus nije mogao biti na vrijeme registriran jer je Hrvatski nogometni savez odredio nelogični početak prijelaznog roka, 18. siječanj. Bilo je to dva dana prije utakmice sa Slavenom Belupom, pa protokol registracije (certifikat Američkog nogometnog saveza) nije na vrijeme ispoštovan i zbog različite vremenske zone. Matheus je sada uredno registriran i protiv Hajduka može se očekivati na klupi domaće momčadi...

U sklopu pripreme za Bijele, Zeleno-žuti će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu s beogradskim Radničkim, koji se nalazi na pripremama u Istri. Utakmica sa srpskim drugoligašem igrat će se u kampu Istre u Balama, gdje će teren u jednoj trening-utakmici poslužiti svrsi. Kamp je u početnoj fazi funkcionalnosti.

O njemu će sigurno biti još konkretnijih razgovora u Vitoriji, gdje se s vlasnicima Istre, grupacijom Baskonia-Alaves, trebao sastati i načelnik općine Bale, Edi Pastrovicchio.

Za sada je novost kako je dovezen materijal za gradnju drugog igrališta (slijedi niveliranje terena, na razinu glavnog, postavljanje sustava navodnjavanja), a njegovo dovršenje očekuje se do završetka sezone. Riješene su i administrativne obveze za treći travnjak, koji će biti umjetne podloge.

Obećana pomoć

Za četvrti predviđeni teren čeka se da država pokaže zeleno svjetlo i prepusti ga općini Bale, posredno koncesionaru (na 50 godina) kampa, Istri 1961. U pulskom prvoligašu, naravno, očekuju obećanu pomoć Hrvatskog nogometnog saveza, koji je već drugim klubovima (Osijek, Rijeka...) financijski pomogao u gradnji njihove infrastrukture. Plan je da u Balama budu četiri terena (dva prirodna i hibridna travnjaka, dva s umjetnom travom), klupska zgrada sa svim potrebnim sadržajima za rad svih selekcija, logistiku i upravu kluba...

ZADNJIH PET U LIGI NA DROSINI PROTIV HAJDUKA

31/10/20.

Istra 1961 - Hajduk 1:0

11/04/21.

Istra 1961 - Hajduk 0:1

12/09/21.

Istra 1961 - Hajduk 1:3

06/03/22.

Istra 1961 - Hajduk 1:1

17/07/22.

Istra 1961 - Hajduk 0:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:31