Luka Hujber

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PUNOM PAROM U BALAMA

Istra započela pripreme za novu sezonu, igrač s više od 100 HNL nastupa na izlaznim vratima

Trener danske momčadi je Ivan Prelec i jako dobro poznaje desnog bočnog Zeleno Žutih
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. srpanj 2024. 22:30

Kako je radio u proljeće, tako je nastavio u ljeto. Paolo Tramezzani je vrlo zahtjevan trener, ali zna s igračima. Stoga, kad su se oni pojavili na pripremama, očekujući da će biti vrlo intenzivne, trener je s osmijehom na licu primijetio da su svi u jako dobrom tonusu.

To je potvrda da su dobro odradili pripremu za pripreme, pa se od ponedjeljka krenulo punim gasom. Ovog tjedna Zeleno-žuti će imati po dva treninga u kampu u Balama (u 9 i 18 sati), osim petka i nedjelje, kad je na rasporedu jedno okupljanje.

Utakmice startaju u srijedu 10. srpnja, kada se igra s Ferencvarosem (u Austriji). Druga je utakmica u Kopru, u subotu 14. srpnja, a tri dana kasnije slijedi gostovanje kod Udinesea. U srijedu 24. srpnja suparnik će u Sloveniji biti ambiciozni turski drugoligaš Göztepe, dok će posljednji pripremni ispit i generalka za start prvenstva biti odrađena u Veneziji s novim A ligašem. Tramezzani je očito želio vrlo jake provjere i da se njegovi igrači naviknu na visoke intenzitete kojima on stremi.

Na planu selekcije za sada ništa novog osim informacije kako je Luka Hujber dobio ponudu iz Danske. U Vejleu je trener Ivan Prelec, koji je nekoć vodio Istru 1961 i jako dobro poznaje Hujberove potencijale. Na Drosinu je zato stigao njegov agent, Toni Cvijović, i vode se pregovori oko uvjeta eventualnog transfera. Kako sada stvari stoje, očekivanja Istre i ponuda iz Danske bitnih je razlika. Vejle nije bogat klub, teško plaćaju odštete, više su skloni manjoj sumi za start te određivanje bonusa od idućeg transfera. Luka Hujber bi išao jer je u Puli već odradio četiri sezone (111 utakmica, 1 gol i 7 asistencija), ali i zbog činjenice da mu je 25 godina, a u elitnom rangu HNL-a je ukupno već sedam sezona (Lokomotiva). Uz to, Hujber je u posljednjoj godini ugovora, a u prošloj sezoni igrao je manje nego prethodnih godina, što zbog ozljeda, što zbog posljedičnih pauza i tehničkih odabira trenera. Istra logično može Hujbera sada transferirati, kao što je logično da ne može baš postavljati visoke iznose za odštete. Nije logično, a ni realno. S druge strane, Hujber je davao maksimume, trudio se i korektno ponašao...

Na planu drugih nedefiniranih statusa (Marešić, Devetak, Ekong, Ćorić, Čuić...) u utorak nije bilo nikakvih novih momenata. Jedino što je plus to je da na Drosini napreduju radovi na postavljanju nove travnate (prirodne) plohe i novi semafor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:26