Luka Bradarić u dresu Hajduka

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ODABRAO JE - ISTRU

Iz Hajduka otišao i kapetan mladih Vatrenih! Klupski kroničari otkrivaju nam razlog odlaska s Poljuda

Brat povremenog HR reprezentativca predvodio je Hajduk u velikom duelu s madridskim Atleticom.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. lipanj 2022. 21:17

Bez nekih značajnijih imena, prema očekivanju, teče prijelazni rok Istre 1961. Nakon Kopljara, koji je došao kroz Utakmicu života, sada bi kao drugi igrač u statusu prinove trebao stići mladi stoper iz Hajduka.

Radi se o Luki Bradariću, 2003. godište, desnom centralnom braniču od 190 centimetra. Luka Bradarić je brat poznatijeg Domagoja, koji igra u Lilleu i dio je mlade vrste te u širem krugu A reprezentacije.

Mlađi Bradarić je nedavno u Euroligi mladih igrao za Hajduk protiv Atletico Madrida i kroz prijenos se moglo prepoznati da je bio među ponajboljim igračima domaćih. Mladi Bijeli ispali su od Madriđana nakon izvođenja jedanaesteraca. Kako mu istječe obveza s Hajdukom, Bradarić je, kažu nam splitski kroničari, procijenio da u prvoj momčadi neće imati prostora, te je odlučio krenuti po prvoligaški iskorak izvan Poljuda.

Prilično hitar

Igra kao desni stoper, visok je i prilično hitar za tu visinu. U U-19 reprezentaciji Josipa Šimunića bio je i kapetan, igrajući u paru s Maurom Perkovićem te uz desnog bočnog Matea Lisicu. Bradarić je potpisao ugovor za Istru i postao njen igrač, tretiran više kao perspektiva i igrač za rotaciju u sezoni prilagodbe Prvoj HNL. Inače je u prošloj sezoni igrao za juniorsku postavu, koja je postala prvak države, s dva boda ispred Dinama. Juniori Istre bili su osmi s 36 bodova manje od Hajduka...

Naravno da navijači očekuju afirmiranije igrače kao pojačanja, ali dojma smo da će taj posao biti prilično kompliciran za Istru. Prošlih sezona bilo je teško sa stavom Baska i ograničenim proračunom pojačanja, a ove sezone će to biti višestruko kompliciranije. Po običaju iz Vitorije ističu kako je prvo nužno nekog transferirati da bi se novog priključilo. Zasad je prva inozemna prinova još jedan oružar, Španjolac koji živi u Medulinu. Prvi ekonom ostaje Vlado Derkuća, jedan od najpozitivnijih likova pulskog prvoligaškog razdoblja, omiljen među igračima i u okruženju Drosine. Njemu je odnedavno asistent i mladi Sandi Omić, koji je brzo pohvatao ritmove sve samo ne jednostavnog posla. Istra se, naime, priprema malo na Drosini, malo u Medulinu, što iziskuje stalni transfer opreme i alata za rad.

Bit će tako do 1. kolovoza kada bi Zeleno-žuti seniorski pogon trebao preseliti u Bale. Tamo će im biti na raspolaganju jedan dobar travnjak, koji se već tjednima sređuje, te postojeća zgrada sa svlačionicama. Kako će svakog dana u špici sezone, kada su gužve na cesti Pula - Rovinj izuzetne, igrači stizati u Bale, pojedinačno ili autobusom zajedno, vidjet će se. Izvjesno je da mlade kategorije neće u ovoj godini slijediti seniore jer jednostavno nema terena za njih dok se ne uredi drugo postojeće (niveliranje, drenaža, zalijevanje, sijanje trave...), odnosno, izgrade dva travnjaka s umjetnom podlogom. Omladinska škola će tako ostati u Medulinu do daljnjeg...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:53