Sergej Jakirović

 ANTE CIZMIC Cropix
TRAŽI SE NOVA POBJEDA

Jakirović bez trojca za Istru: ‘Pobjede protiv Hajduka su nam vjetar u leđa, ali možemo i puno bolje‘

‘Bez imalo podcijenjivanja, puno toga će ovisiti o nama. Moramo napraviti sve da dođemo do tri boda‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. travanj 2024. 13:24

Nakon dvije uzastopne pobjede na Poljudu u Maksimiru se lakše diše. U nastavku prvenstvene utrke, a uoči utakmice protiv Istre, trener Sergej Jakirović osvrnuo se prvo na trijumfe protiv Hajduka.

- Odigrali smo dvije jako dobre utakmice, prvenstvena je bila s psihološke strane teža. Veći je bio pritisak u smislu da ne smiješ napraviti krivi korak jer onda ostaje sve u zraku. To smo dobro apsorvirali, pripremili se još bolje za Kup utakmicu, napravili neke rotacije i vidim da je svima to leglo, odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme u kojem smo mogli voditi s više golova razlike, drugo iskontrolirali iako nije bio plan da se branimo čitavo vrijeme. Bilo mi je žao što u prvom poluvremenu nismo zabili još koji gol jer to se u nogometu može osvetiti. Uspjeli smo pobjediti, plasirati se u finale što je bio i cilj, a sada s optimizmom gledamo nastavak sezone.

Plasman u finale Kupa nije proslavljen s navijačima...

- Žao mi je što na Poljudu nismo uspjeli doći do svojih navijača i proslaviti pobjedu. Policija nas je zamolila da odemo u svlačionicu da ne bude još većih problema. Samo je Bruno Petković otišao do njih i objasnio im situaciju. Nismo ni stajali po putu nigdje nego smo slušali šo je policija rekla i zahtjevala - kazao je trener Dinama.

Zgusnuti ritam, dodao je, nije ostavio traga na njegovoj momčadi.

- Što se tiče energije ova je momčad naviknuta igrati svaka tri - četiri dana tako da nam to ne predstavlja problem... Imamo još jedan trening pa ćemo procijeniti s te energetske strane da budemo jako dobri. Čeka nas jako zahtjevna utakmica, protivnik koji nema što za izgubiti i koji će doći nam otežati. Što se tiče psihološke strane ovo nam je vjetar u leđa za sve što se do sada događalo u sezoni, vratili smo kontrolu da ovisimo sami o sebi i to je najvažnije od svega... Sada su nam se neki igrači vratili koji su bili dugo ozlijeđeni i pokušavamo određenu minutažu i njima dati da osjete teren i pomognu momčadi, a ja se nadam da do kraja nećemo imati nikakvih problema nego da ćemo još više podići formu. Sad smo dobro, ali možemo mi to i još puno bolje.

Za utakmicu protiv Istre Jakirović kaže da sve ovisi o Dinamu.

- Svjesni smo da još ništa nije gotovo... Kolega Tramezzani je u Istru uveo puno taktičke discipline, igra se sa sustavima, niti u jednoj utakmici nije igrao isto i moramo predvidjeti u kojem će sustavu izaći. ali bez imalo podcijenjivanja, puno toga će ovisiti o nama. Moramo napraviti sve da dođemo do tri boda. Znamo da im zbog kartona nema tri standardna igrača. Kod nas nema Kaneka zbog tri žuta kartona. Bernauer ima problema s leđima, a Živković ima problema s aduktorom i neće biti u rosteru moramo ga zaliječiti, to je osjetio na treningu nakon što se vratio iz mlade reprezentacije - zaključio je Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 17:00