NIKSA STIPANICEV Cropix
TRAMEZZANI VS. NAVIJAČI

Je li ovo bio povod za incident na Šubićevcu? Cure detalji: ‘Prijetili su da će ga potjerati‘

Između dvije strane već neko vrijeme postoji određena napetost
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2024. 11:29

Cure novi detalji o incidentu na Šubićevcu, odnosno verbalnom okršaju kojeg su nakon utakmice Šibenika i Istre 1961 (0:0) imali gostujući trener Paolo Tramezzani i pripadnici navijačke skupine Demoni.

Zbog povišenih tenzija poslije susreta 8. kola SHNL-a intervenirala je i policija koja je smirila eskalaciju sukoba tijekom kojeg su očito pale teške riječi. Dan kasnije, u subotu, portal Istarski.hr doznaje da bi se povod za incident možda mogao pronaći u neslaganju oko gostujućeg kapetana Slavka Blagojevića koji je nakon dva žuta kartona isključen iz igre u 39. minuti utakmice.

"Nakon što je gostujući kapetan Slavko Blagojević u 15. minuti u padu na rubu kaznenog prostora, u igri bez lopte, srušio Kulušića i za to dobio žuti karton, četrdesetak pripadnika pulske navijačke skupine koji su bili na utakmici tražilo je od Istrinog trenera da izvadi nervoznog Blagojevića, na što im je on najprije odmahivao rukom, a kasnije krenuo i nešto dobacivati Istrinim ultrasima.

Protesti prema Istrinom treneru bili su još žešći u 38. minuti kada Blagojević dobiva i drugi žuti te mora napustiti igru, a Istra nastaviti susret s igračem manje", piše Istarski koji dodaje kako su u jeku verbalnog obračuna Demoni od "Tramezzanija tražili da ih poštuje, a u suprotnom su mu zaprijetili kako će ga otjerati iz kluba."

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Istra je unatoč igraču manje sačuvala mrežu netaknutom i izvukla bod kod trenutno petoplasirane momčadi SHNL-a, no to očito nije bilo dovoljno da bi se samo tako prešlo preko nekih stvari na relaciji Tramezzani - Demoni. Podsjetimo, između ove dvije strane već neko vrijeme postoji određena napetost, a osjetilo se to i nakon poraza Istre od Lokomotive na Aldo Drosini (0:2).

- Ljutnja? Prihvaćam da me netko kritizira kao trenera i kaže da sam loš trener, ali ne prihvaćam da me se vrijeđa na osobnoj razini. To je prvi puta u mojoj karijeri da me domaći navijač tako uvrijedio, a i moram reći da sam neugodno iznenađen. Idemo dalje, znat ćemo reagirati, momčad i ja, siguran sam u to... - rekao je tada Tramezzani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 11:29