Monsef Bakrar

 GORAN SEBELIC Cropix
MOGUĆI PROBLEM

Jedan od najboljih igrača napušta Istru usred sezone? Stigao mu poziv iz domovine, ali zadnju riječ ima - klub

Termin okupljanja mlade alžirske reprezentacije je izvan termina FIFA-e.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. listopad 2022. 15:36

U srijedu je na gradskom groblju sahranjen Zvonko Antičević-Njokso, jedan od velikih navijača Istre 1961 i dio stare jezgre, koja je prije 30 godina utemeljila Klub navijača Demoni. Uz članove obitelji, prijatelje, radne kolege, njegove Demone, na sahrani su među ostalima bili u ime kluba sportski direktor Saša Bjelanović i team menadžer Goran Roce. Antičević je pokopan s dresovima i šalom Istre 1961, u čijim je obilježjima desetljećima bio na sjeveru Drosine i po drugim stadionima Hrvatske...

U poslijepodnevnim satima u klupskom kampu u Balama, Istra 1961 je odigrala prijateljsku utakmicu s Koprom. Gonzalo Garcia dao je šansu svim raspoloživim snagama, osim grupe duže ozlijeđenih igrača. Dobra je vijest da je Hujber u stroju, iako u Osijeku 15. listopada neće biti u momčadi zbog žutih kartona. Problem za Garciju jest što je kartoniran i Kadušić, dok je Lisica ozlijeđen, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti koga će trener odabrati za desni bok.

Inače, kako nam je kazao Saša Bjelanović, u klub je stigao poziv iz Alžirskog nogometnog saveza. U njemu se klub i Monsef Bakrar obavještavaju o izbornikom pozivu napadaču Istre za dvije utakmice kvalifikacija U-23 selekcije za Kup Afrike. Problem je što se te utakmice igraju u vrijeme prvenstvenih obveza Zeleno-žutih. Odsutnost Bakrara od 17. do 30. listopada značilo bi da Alžirac ne bi bio u kadru za utakmice sa Šibenikom (Pula, 23. listopada) i Rijekom (Rujevica, 29. listopada), a niti u kup-utakmici u gostima kod Grobničana (19. listopada). Sve tri utakmice, a posebno dvije prvenstvene, od velikog su značaja za sezonu Istre 1961 i praktično je mogu usmjeriti u pravcu višeg plasmana ili povratka u donji dio tablice. Bakrar nije igrao puno u posljednje četiri utakmice (ukupno 40 minuta), ali je zato u prvih pet nastupa imao 356 minuta (prosječno 71 minuta), te je ukupno imao osam nastupa (prosječno 50 minuta). Postigao je i dva pogotka (Dinamo, Osijek).

S obzirom na to da je sada prva opcija za “devetku” Ante Erceg (5 pogotka u 7 nastupa), Bakrar je prva alternativa. Prilično rizično bi bilo odreći se Alžirca za spomenute utakmice, tim prije što Erceg ima akumulirana dva žuta kartona. Važan je podatak da je spomenuti termin za alžirsku reprezentaciju izvan kvote FIFA-e, a to znači da će Istra odlučiti hoće li ga pustiti ili neće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:31