Mislav Karoglan (drugi slijeva)

 JOSKO PONOS Cropix
ANALIZA TRENERA

Karoglan: Igrači su dali sve od sebe, za sve loše sam kriv ja!; Garcia: Pogriješili smo s Livajom...

Trener Hajduka govorio je i o svojoj budućnosti na klupi, pogrešci Melnjaka, zamjeni Mlakara...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. rujan 2022. 21:54

Trener Hajduka Mislav Karoglan nakon dramatičnog 2:2 dvoboja protiv Istre i razočaravajućeg remija za Splićane, analizirao je utakmicu protiv Puljana:

- Specifična utakmica, puna ozljeda. Bili smo nešto bolji, alii volio bih da bolje kontroliramo utakmicu. Sve loše ide na mene, igrači su dali sve od sebe.Teren nam nije alibi. Mlakar? Ozlijedio se, zato sam ga izvadio. Imali smo dovoljan broj ulazaka u zadnju trećinu, ali bez preciznosti i realizacije.

Karolgna je upitan i što misli o igri svojih veznjaka, ali i svojoj budućnosti na klupi:

- Ne bih rekao da je Istra dominirala u sredini. U klubu sam četiri godine i moja razmišljanja su takva da sam na dispoziciji i ne želim to na drugi način komentirati. Pogreška Melnjaka? To je samo moja pogreška, zato što sam ja inzistirao na igru preko "šestice". Plan je u nastavku bio što više uzeti loptu. Nakon ozljede Kalinića utakmica je otišla u ‘egal‘ i to mi se nije svidjelo. Zadovoljniji sam presingom nego protiv Rijeke, ali nije to intenzitet koji bih ja htio. Tjelesna sprema? Nekorektno bi bilo reći da nije dobra. Kako unaprijediti igru u napadu? Samo radom. Pokušat ćemo napraviti treninge da momci napreduju u tom segmentu. Kazneni udarac na Kaliniću? Nisam vidio snimku, rekao je Karoglan.

Strateg gostiju Gonzalo Garcia mogao je biti zadovoljan bodom: - Tvrda, teška utakmica, Hajduk je agresivno krenuo, nije nam bilo lako u tim trenucima. Drugi dio je počeo u sličnom razvoju igre. U zadnjih 10 minuta smo igrali s igračem manje, borili smo se, ali Livaja je zabio. Livaju trebaš držati što dalje od svog gola, ali kod drugog pogotka smo bili previše u našem kaznenom prostoru. Biuka samo dobro čuvali, ali kada ima loptu trebaju ti dvojica da ga zadržiš.

- Kad je Livaja izvan šesnaesterca, ne može ni Krovinović doći do izražaja. Jesmo li se preplašili pobjede? Nismo, ali ostali smo s igračem manje, jer se ozlijedio Lisica. Nismo više imali brzine, jednostavno smo morali preživjeti. Ante Erceg je fantastičan igrač, primjer svima na treningu. Uživa u nogometu, to se vidi na njemu, Za nas je jako važan igrač, daje nam posebni mentalitet.

Inače, Garcia je napravio sve izmjene, ali Lisica se ozlijedio. Više nije imao mogućnost mijenjati i zato je Istra u zadnjih 10-ak minuta odigrala s igračem manje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:07