ANTE CIZMIC Cropix
IZJAVE TRENERA

Karoglan otkrio kako se Perišić našao na klupi i poslao poruku Brekalu, Tramezzani: ‘Hajduk? Poseban klub‘

‘Jako je dobar igrač Dajaku, ali može biti i puno bolji. Trebao bi biti malo više vruć‘, kazao je trener bijelih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 20:12

Hajduk je pobijedio Istru s minimalnih 1:0 u 25. kolu HNL-a. Pobjednički pogodak za Bijele postigao je Filip Krovinović na asistenciju Leona Dajakua koji je zamijenio Josipa Brekala na poluvremenu. Trener Mislav Karoglan dao je svoje dojmove nakon utakmice.

- Kada smo podigli Krovinovića i raširili Dajakua dobili smo zraka, ali rekao bih da smo bili energetski dosta prazni. Treća utakmica u sedam dana. Istra je odigrala dobro, brzi su u iskakanjima. Morali smo više igrati preko "šestice", manje preko stopera. Premalo smo sveukupno šansi kreirali.

Prpić je zamijenio ozlijeđenog Uremovića.

- Raduje me da je Prpić odigrao kvalitetnu utakmicu, to je pozitivno. Brekalo? Vjerujem da je Brekalo izvanredan igrač, da će biti pravo pojačanje kada se posloži. Dajaku je drukčiji profil od Brekala i pitanje je samo što u nekom trenutku trebamo. Jako je dobar igrač Dajaku, ali može biti i puno bolji. Trebao bi biti malo više vruć, fali mu onog našeg prkosa. Ima i dubinu i sprint, a to nam kronično nedostaje. Uz to, voli liniju.

- Planski smo protiv Istre znali da će nam trebati igrač poput Dajakua. Ali, ja vjerujem Brekalu. Treba se spremiti, nije HNL baš tako lagan. Prošli tjedan? Pokušao sam momčad izolirati u zadnjih mjesec dana od puno većih stvari, pa nisam uspio. Moramo više vježbati, trenirati i mijenjati navike. Uremović? Nemamo informacije do pregleda. Perišić? Izrazio je želju da bude s momčadi, nismo imali punu klupu, bilo je prostora i za njega.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Leon Dajaku upisao je asistenciju brzo nakon ulaska na poluvremenu.

- Nismo od početka igrali našu utakmicu, ali u drugom dijelu smo sve okrenuli. Više smo imali loptu u nogama, više smo napadali. Na kraju su tri boda najvažnija od svega. Idemo dalje. Pričuva? Zato ulazimo mi igrači s klupe da bi donijeli novu energiju. Čekamo minute i zato se trudimo nametnuti treneru. Sretan sam zbog asistencije, ali neću se zadovoljiti statusom pričuve. Iskreno, znam da je momčad snažna, zato svaku priliku koju dobijem pokušat ću maksimalno iskoristiti - kazao je Dajaku.

- Gorica? Svaka će biti teška, jer svi nas žele pobijediti. Ali mi moramo pružiti sve što znamo i možemo, ići svaku na pobjedu. Perišić ? Nisam ga znao do sada iako smo obojica bili u Bayernu. Sretan sam da je s nama. Od pravog igrača uvijek možete dobiti savjet - dodao je Leon.

Svoj komentar dao je i trener Istre Paolo Tramezzani.

- Možda smo neke kontre mnogi bolje kreirati. Pokušavali smo i kod 0:1 reagirati, i kad smo imali igrača manje smo se trudili. Pripremali smo ovakvu utakmicu, zato iako nisam sretan zbog rezultata, ali sretan sam zbog izvedbe mojih igrača. Nije nam Hajduk gotovo ništa napravio u prvom dijelu. Znao sam Hajduk, pratio sam momčad Bijelih i prije nego sam došao u Istru. Moji obrambeni i vezni igrači su napravili velik posao, ali Hajduk iz jedne šanse uzme tri boda - kazao je Tramezzani pa dodao:

- Povratak? Svatko tko provede lijepo vrijeme u klubu i gradu pamti Hajduk i Split, ali ja sam sretan i fokusiran na klub u kojem se nalazim. Atmosfera? Bila je prekrasna, nisam imao prilike igrati uživati u navijačkom ozračju na Poljudu s obzirom da sam trener bio u vrijeme COVID-a. Hajduk? Poseban klub, za mene je bila privilegija biti trener Hajduka.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 05:52