Mateo Lisica

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
SPREMNI ZA OKRŠAJ

Kemija postoji, mogu li ovoga puta s Poljuda otići neporaženi? Hajduk je veliki favorit, a oni sanjaju senzaciju

‘Koliko god minuta dobijem na Poljudu, dat ću maksimum od sebe da što bolje odigram i doprinesem momčadi‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. rujan 2022. 12:22

Četiri mjeseca od posljednjeg gostovanja Puljani se vraćaju na Poljud. Dolaze u trenutku dobre energije zbog pobjede u Koprivnici, ali sa spoznajom da je Hajduk pobjedom nad Rijekom osnažio samopouzdanje i želi nastaviti natjecateljsku pozitivu. Istra je prije četiri mjeseca praktično onemogućena ostvariti pozitivan rezultat odlukama suca koji će i u subotu biti na poziciji VAR-a. No, jedna drugačija Istra je od Splićana izgubila u Puli, prije dva mjeseca, dok se još ekipirala za ovu sezonu. Mogu li Puljani učiniti nešto više od časnog poraza ovom prilikom?

- Pobjeda u Koprivnici je pokazala koliko možemo i naravno da imamo više samopouzdanja. Idemo u Split sa željom da pružimo maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat - kazao je Mateo Lisica, 19-godišnji krilni napadač Istre 1961, koji se nakon praktično četiri mjeseca pauze vratio nogometu.

U proljetnom dijelu sezone imao je rupturu lože u ožujku i pauzirao mjesec dana. Vratio se i u svibnju, opet doživio istu ozljedu, te se nakon više od sto dana uključio u puni trening.

Gonzalo Garcia, koji uvijek ističe koliko mu je važan igrač takvog profila (eksplozivan), najavio je da će se Lisicu dozirati u nastupima i postupno mu davati više minuta. Protiv Lokomotive igrao je 11, a protiv SB-a 22 minute. Koliko će u Splitu, ne zna se...

- Trener mi je kazao već prije da ću se postupno vraćati u igri, tako da ne žurimo. Koliko god minuta dobijem na Poljudu, dat ću maksimum od sebe da što bolje odigram i doprinesem momčadi.

Lisica se u igri Gonzala Garcije odlično osjeća.

- Od prvog dana kada smo s našim trenerom počeli uvježbavati ovu igru, prihvatili smo taj stil. Lani smo je upoznavali i svladavali, a ove sezone nam je to postao standard. Mislim da je važno i to što imamo više domaćih igrača, koji lakše komuniciraju, pa se to osjeti i našoj boljoj i uvjerljivijoj igri.

Atmosfera je u svlačionici očito pozitivna, vidi se to po "govoru tijela" svih igrača na treningu?

- Imamo odličnu atmosferu. Stvorila se neka dobra kemija između nas, s novim igračima, i ta nam je energija zajedništva jako važna. Zato sam siguran da ćemo dati svi sve od sebe da ne razočaramo na Poljudu.

Lisica je, uz Bradarića i Rovisa, pozvan u U-20 selekciju.

- Moram priznati da sam ugodno iznenađen tim pozivom jer sam bio više mjeseci aut. Jedino što mogu kazati to je da ću dati sve od sebe da opravdam taj poziv.

U Split trener Garcia neće voditi Darija Marešića, koji je u četvrtak prvi puta nakon tjedna mirovanja trenirao smanjenim intenzitetom. Nisu spremni ni Marin i Lauš, ali se u kadar vraćaju Hujber i Galilea. Hoće li Garcia pomjeriti opet Kadušića na desno krilo i Hujbera vratiti na desnog beka ili će trener vrednovati vrlo dobru igru Kadušića u Koprivnici kao beka? Možda Hujber zaigra na lijevoj strani? Kako god, Garcia ima dosta izbora, pogotovo što je dolaskom Boultama (već pokazao) i Iovua (čeka priliku), te povratkom Lisice, osnažen roster kvalitativno i kvantitativno.

Na Poljudu pulskim igračima slijedi drugo uzastopno gostovanje, nakon čega dolazi i treće, u Varaždinu. Pobjeda u Koprivnici je olakšala težinu te serije, pa Zeleno-žuti mogu s manje grča pokušati ostvariti pozitivan rezultat kod velikog favorita Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 07:52