RONALD GORSIC Cropix
ANTE ČAČIĆ NAKON NOVE POBJEDE

‘Liga se izjednačila jer je Dinamo pao, a ne jer je ojačala, a Ludogorec ima peh što je naletio na nas‘

Trener Dinama je prokomentirao pobjedu nad Istrom 1961, a osvrnuo se i na aktualna pitanja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2022. 08:42

Dinamo je u trećem kolu SuperSport HNL uvjerljivo svladao Istru. Modri su slavili s 4:1 i tako ostali na vrhu ljestvice s tri pobjede iz tri kola. Ante Čačić je dao priliku i nekim igračima koji do sad nisu igrali, a pobjedom je zadovoljan.

"Osvojili smo važna tri boda, a zaigrali su i neki igrači koje do sad nismo vidjeli. Dali smo im prostora, a neke pri tome i odmorili pa moramo biti zadovoljni. Imamo stopostotan učinak u prvenstvu, ovakva pobjeda i razigranost su poticajni za stvaranje dobre atmosfere za utakmicu u Bugarskoj protiv Ludogoreca", rekao je Čačić.

Debi je dočekai i Boško Šutalo koji je došao kao veliko pojačanje, no onda je stigla i ozljeda.

"Polako ga vraćamo jer je imao probleme s ozljedom. Dajemo mu 60 minuta. Prošli tjedan je odigrao poluvrijeme za drugu momčad u prijateljskoj utakmici. Oporavio se i dobro se osjeća. Dizat će se i biti poticaj konkurenciji."

Slijedi sraz sa Ludogorecom u Europi.

"Poznajem ih od prije 10 godina kada su nam bili nagazna mina, ali prošli smo ih. Oni u međuvremenu rastu, osvajaju naslove prvaka i igraju skupine europskih natjecanja. Imaju jako kvalitetnu momčad, ali imaju i mali peh što su naišli na Dinamo. Mislim da ćemo gledati sraz dviju vrlo dobrih ekipa i nadam se da prolazimo dalje", rekao je Čačić pa komentirao ispadanje Osijeka i Rijeke iz Europe:

"Kada sam tek došao u svlačionicu i postao trener Dinama, rekao sam igračima da naša liga nije toliko jaka i da smo se mi približili drugima, a ne da su se oni dignuli prema nama. Posljedica toga bila je neizvjesnost u natjecanju. Imali smo pehova, bila je kratka pauza, odmah u prvom kolu smo kiksali protiv Slaven Belupa, bilo je malo prostora za rotacije, u tim smo mikrociklusima ispustili neke bodove... Žao mi je zbog takvih rezultata naših klubova u Konferencijskoj ligi. Za Dinamo bi bilo dobro da podižu koeficijent pa da smo bliži uslasku u skupine europskih natjecanja. No, tako je, kako je. Nadam se da su Osijek i Rijeka izvukli pouke, a vjerujem i navijam da Hajduk prođe. Bilo bi to sjajno za hrvatski nogomet, a i nama će biti lakše ako neki klub bude igrao u ritmu srijeda - nedjelja."

Martin Baturina je odigrao još jednu sjajnu utakmicu.

"On je posljedica moje rotacije. Suvišno je o njemu govoriti. Dao sam mu desetku na leđa i onda znate što mislim. Ne bih ga dizao u nebesa. Radi se o iznimno talentiranom dečku, puno radi, skroman je, igra u obje faze, požrtvovan je, nije sebičan i ima naglašen talent", zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:54