Paolo Tramezzani

 GORAN SEBELIC Cropix
KRAJ PRIJELAZNOG ROKA

Ljeto baskijske štednje otežalo je posao Tramezzaniju: Borba za Europu postat će bitka za europsko predsoblje

Milijun od Dinamove Lige prvaka stići će tek ujesen iduće godine, stoga nije čudno da vlasnici jačaju “stiskavac”
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. rujan 2024. 14:48

Naposljetku nije došao ni “box”, a kamoli “box to box” igrač. Bez obzira na kraj sage Douglas, koji je bio valjda samo simbolični dim (jedan izlaz za jedan ulaz igrača) do kraja transferne faze.

Prijelazni rok je za Istru 1961 zaključen “davnim” angažmanom Heistera (bočni), koji je pored Lekoueryja (ofenzivni vezni), Ferra (stoper) te Alavesovih igrača B momčadi (treća liga), Gague (napadač) i Kellera (stoper) zaokružio okvir novaka. S obzirom na to da su otišli Majstorović, Devetak, Mlinar, Hujber, Ekong, pa Duvnjak, Nebyla i neki mlađi s posudbi, očito je da je vlasnik kluba, grupacija Baskonia-Alaves, zadržala liniju štedljivosti.

Širiti "Istru po Istri"

Pritom sportski direktor Saša Bjelanović, na čiju se adresu površno odašilju kritike, ima najmanje krivnje. Bilo je izvrsnih igrača i prilika koji su bili kontaktirani i voljni doći na Drosinu, ali iz Vitorije, gdje se amenuje sve, nisu stizale pozitivne reakcije. Očiti znak da se štedi, navodno i zbog nekog novog velikog duga iz prošlosti, a kojeg Baski moraju uskoro podmiriti. Pritom treba naglasiti da će milijun od Dinamove Lige prvaka stići tek ujesen iduće godine, stoga nije čudno da vlasnici jačaju “stiskavac” blagajne. Oni su to činili i prije, kamoli neće sada.

image

Saša Bjelanović

GORAN SEBELIC Cropix

Šteta, jer treneru Paolu Tramezzaniju treba još 1-2 ciljana profila (vezni i špica) da bi se upustio u borbu za Europu, s obzirom na to da je u ligi dosta promjenjive konkurencije. Ovako će se boriti za europsko predsoblje (od pete pozicije) i širiti “Istru po Istri”, kako u klubu tumače približavanje kluba javnosti izvan Pule. Iako su se uspjeli zamjeriti porečkom Jadranu, odakle je u Pulu u posljednje vrijeme stiglo gotovo dvadesetak igrača mlađih kategorija i par trenera, te navijačka konkretna podrška, a u kontra smjeru nije otišao niti jedan igrač zaštićenog godišta. Sve je mlade igrače, odlukom voditelja omladinskog pogona Andre Fistonića, Istra usmjerila u Uljanik. No, ideja Istra Istri u četvrtak se odrađivala kroz otvoreni trening u 32 kilometra udaljenom Kanfanaru, koji je 15 kilometara udaljeniji od kampa u Balama...

Da su doveli neka pojačanja, koja su objektivno mogli, učinili bi deset puta više za promociju kluba u Puli i Istri, nego svi otvoreni treninzi u godini dana. No, nije to ništa novo, naprotiv. To je više manje redovno stanje vlasničke svijesti prema Istri 1961 i jedino iznenađenje bilo bi kad bi to postalo drukčije. Kako baskijski klub to plaća, ima pravo raditi kako misli da je najbolje. Što ne priječi bilo koga, koji ima želju ulagati i bolje ideje, da otkupi klub i onda radi po svome. Nekako nam se čini da se to neće dogoditi.

Usput, javio se direktor Mikel Lauzurica i kazao da i dalje ostaje na direktorskoj poziciji Istre 1961...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 14:48