MRLJA U ODLIČNOJ VEČERI

Ljubimac navijača Istre dobio poklon, a onda dramatičan prizor: ‘Još sam i dobro prošao‘

Luka Hujber doživio je rupturu ligamenta lakta, ali već za 10 dana će opet biti na treningu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. prosinac 2023. 23:46

Kad su predsjednik Branko Devide Vicenti i lider Demona Igor Budeš prigodnim poklonima (dres, majica Puležani) darivali Luku Hujbera, malo je tko mogao misliti da će dvije minute kasnije 100. utakmica biti zaključena težom ozljedom. Ruptura ligamenta lakta, nakon dramatičnog prizora izvrtanja lijeve ruke, ispala je razlog za zadovoljstvo...

- Moram biti zadovoljan kako je to na kraju ispalo. Sjetim se odmah igrača Gorice, Jurića, pored kojeg sam bio kad se teško ozlijedio padom na ruku. Prošao sam puno bolje i hvala Bogu da je tako - odmah je usmjerio razgovor u pozitivan kontekst jedan od ljubimaca pulskih navijača.

Hujber je stigao u Istru u rujnu 2020. i to praćen uobičajenim stereotipima o suvišnim prinovama. No tri godine kasnije, stotinu nastupa (1 gol i 6 asistencija) itekakav je pokazatelj njegova doprinosa Zeleno-žutima.

Navijači jako cijene njegovu igru, privrženost momčadi, srčanost. Brz i prodoran uskoro se prometnuo u pouzdani oslonac Garcijine postave i danas su svi u i oko kluba jednoglasni - Hujber je bio pravo pojačanje.

image
Goran Šebelić/Cropix

- U Puli se osjećam sretno i sama činjenica da sam skupio 100 nastupa govori tome u prilog. Prošlo ljeto, nakon petog mjesta, bio sam spreman za nove iskorake, ali pokazalo se da je to bila samo želja za jačim angažmanom. Realnost je, i to govorim sa zadovoljstvom, da sam ostao u Puli. Imam ugovor do ljeta, klub ima opciju da se produži do 2025. i vjerojatno ćemo ići u tom smjeru. Dakako, kad se pojavi opcija transfera koja bi zadovoljila klub i mene, uvijek ostaje mogućnost za dogovore. Moj agent Toni Cvijović i ja imamo dobru liniju s klubom i siguran sam da ćemo uvijek naći zajednički jezik po svakom pitanju.

Niste ga odigrali, ali kako je sa strane izgledao dvoboj s Varaždinom?

- Ostvarili smo treću pobjedu u četiri kola, jedino nas je Hajduk dobio. U vidnom smo porastu forme i ne čudi da smo se priključili klubovima odmah ispod velike četvorke.

S 24 godine tek se očekuje vaš najbolji nogomet?

- Pa jest, još sam mlad i najvažnije je da igram u kontinuitetu i budem zdrav. Osjećao sam se odlično pred ovu utakmicu. Već u Udinama sam se, nakon ozljede, jako dobro osjećao u igri, a isto je bilo kad sam ušao protiv Hajduka. Neću kukati, nije moj stil. Oporavit ću se brzo, već nakon desetak dana počet ću trenirati, bez obzira na longetu. S desnom rukom mogu sve raditi, tako da ću se snaći. Za 40-ak dana eto mene opet u punom pogonu. Jedva čekam jer ova je momčad u usponu, uhvatili smo ritam, dobro igramo i što je važno, homogeni smo, dobra klapa. To i jest jedan od razloga što se odlično osjećam u Puli i Istri 1961 -

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 17:17