VLADO KOS/CROPIX
NOVO IME

Miljenik Torcide pojačao hrvatskog prvoligaša! Bit će spreman za meč protiv još jednog bivšeg kluba

Iskusni napadač je potpisao na godinu dana s opcijom produženja na duže razdoblje
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. kolovoz 2022. 15:53

Prvoligašu iz Pule priključio se od ponedjeljka i Ante Erceg. Tako će Erceg pravo nastupa imati već od ovog tjedna, a zanimljivost je da u subotu na Drosinu stiže Osijek. Klub u kojem je Erceg igrao sezonu 2020/21 (pet pogodaka i 2 asistencije u 33 nastupa), a nažalost zbog ozljede koljena pauzirao od svibnja do siječnja 2022.godine. Drugi dio sezone imao je 3 nastupa u Prvoj te 3 u drugoj postavi Osijeka u drugoj ligi.

U kakvom će biti fizičkom stanju Erceg vidjet će se idućih tjedana te temeljem toga procijeniti koliko može biti od koristi Istri 1961. Bude li fit onda bi svakako, pogotovo realizacijski bio pojačanje. U tom segmentu Istra će ovog tjedna prelomiti status Marka Šimića, odnosno da li će ostati nakon poduže provjere.

Potpisom Ercega i priključenjem prošli tjedan Caceresa i Mumbe, polako se kompletira kadar. Kako nam kažu u klubu sada će se fokusirati i na dovođenje defenzivnog veznog, jer uz mlade igrače jasno je da treba jedan zreliji i kvalitetan igrač. Spominje se raspoloživost za dolazak Gorana Parackog, Puljanina koji je nakon Slaven Belupa bez kluba. Paracki je igrao za Istru 2016/17 i potom otišao u Australiju. U SB-u je igrao na poziciji stopera, ima 35 i pol godina i mogao bi biti alternativa za duže odsutnog Slavka Blagojevića. No, u klubu imaju i dvije inozemne opcijem koje su mlađe, a opet dovoljno iskusne. I to će se pitanje prelomiti tijekom tjedna...

Na planu izlazaka za sada je stand by situacija sa transferom Roberta Miškovića. Za njega je iskazan (službenom ponudom) interes iz Češke i Rusije, ali još uvijek nije bilo konačnog dogovora. Blizu su pak dogovori sa Erhanom Obanorom oko sporazumnog raskida ugovora. Isto se tako traži rješenje sa čileanskog vratara Collaoa, koji je imao ponude iz domovine, ali on želi ostati u Europi.

Inače za subotnji ogled sa Osijekom Uprava kluba odlučila je intenzivnije ponukati gledatelje da ulaznice nabave u pretprodaji, odnosno on line, a zbog velike gužve za Hajduk pa i Varaždin, kada je bilo dugih redova pred utakmicu. I ovaj put je to prilično nezgrapno komunicirano prema javnosti, jer su objavljene cijene pretprodaje (Zapad 60, sjever i jug 50) te na dan utakmice (100 i 90 kuna). Logično je nabaviti ulaznice on line jer je to zbilja najpraktičnije, ali ljudima bi trebalo ipak jednostavnije objasniti zašto je na dan utakmice povećanje (nelogično) skoro 70 odnosno 80 posto.

Istra svojim društvenim mrežama daje puno važnosti. No, to bi ipak trebalo imati liniju kakve takve ozbiljnosti. Objavljivati isječke sa utakmice, bez da na to imaju pravo, je neozbiljno. Isto tako je neukusno nakon više ili manje uvjerljivih poraza proglašavati igrača utakmice. Bilo bi možda logičnije da na mrežnim stranicama kluba bude izvještaja s utakmice, više podataka, statistike, video uradaka sa treninga, odnosno informiranja pratitelja. Barem se tako čini da radi većina nogometnih klubova...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:23