Mislav Karoglan

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ODLUKA JE SVE BLIŽE

Mislav Karoglan opet na klupi? Bivši trener Hajduka glavni favorit za nasljednika hit stručnjaka

U kratko vrijeme na klupi Hajduka pokazao je neke pristupe koji su potvrdili trenerski potencijal
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. lipanj 2023. 09:20

Vrlo dinamičan i naposljetku vrlo učinkovit četvrtak bio je u redovima kluba s Drosine.

Uz potpis Sebastiana Nebyle (ugovor do 2026.), kapetana U-21 nogometne reprezentacije Slovačke i donedavnog playmakera viceprvaka tamošnje lige DAC-a, na Drosinu je stigao i krilni igrač kojem se još ne odaje ime iz tehničkih razloga.

Taj brzonogi napadač, koji ima potencijal da postane veliki miljenik publike na pulskome stadionu, došao je sa suprugom upoznati grad i Istru u pravom blitzkriegu. Dolet avionom u Zagreb, vožnja do Pule, dva i pol sata upoznavanje kluba i sredine, potpis (pred)ugovora i onda potom već u petak ujutro let u domovinu.

Što se tiče Istre, on je praktično njen igrač, ali klub mora još potpisati dokumente kako bi se onda službeno mogao verificirati njegov transfer u Istru 1961. Sportski direktor kluba Saša Bjelanović i njegov suradnik Cristian Argurio očito su tijekom posljednjih par mjeseci u tišini radili na pripremi poslova, koji se sada polako počinju realizirati.

Uz dva navedena igrača, pa Ćalušića iz Hajduka, rješavaju se i vize za dva afrička igrača, finiširaju pregovori s lijevim bekom iz bližeg inozemstva.

No, i to neće biti sve jer Istra treba riješiti i stoperska pitanja, koja su otvorena odlaskom Galilee, Marešića i još prije Perkovića, novog braniča Dinama.

Novi detalji

Za to, međutim, Bjelanović očito čeka inpute trenera koji će preuzeti momčad i temeljem svojih vizija definirati kakve centralne braniče želi za svoju viziju igre u nadolazećoj natjecateljskoj sezoni

Trenersko pitanje, dojam je, već je prelomljeno. U vaganju kandidatura, stranih i domaćih, čini se da je Bjelanović prelomio u korist Mislava Karoglana, koji je u kratko vrijeme na klupi Hajduka pokazao neke pristupe, u treningu, radu s momčadi, na utakmicama, koji su potvrdili njegov trenerski potencijal.

Bjelanović ga poznaje iz Hajduka i zna još i više o tim potencijalima, te je sada s iskustvom u Istri očito procijenio da bi Karoglan mogao biti najbliža verzija ideja i pristupa radu Gonzala Garcije, dakako, s nekim svojim osobnostima i novim detaljima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:12