Ante Erceg

 GORAN SEBELIC Cropix
NITKO NIJE IZNAD KLUBA

Navijači ga obožavaju, ali njegove ispade se više nije moglo trpjeti: Tramezzani je rekao - dosta

U više se navrata kačio sa suigračima, pokušalo se sve riješiti razgovorom
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. ožujak 2024. 12:27

U pitanju je bio jedan od igrača koji su najviše navijačima legli. Ante Erceg uživao je u Puli od dolaska 2022. godine. Odmah je stekao status ljubimca, što je zaslužio velikom borbenošću, ali i kvalitetnom igrom. Ne sjećamo se, od vremena Kalilou Traorea, također sklonog disciplinskim ispadima, da je ijedan igrač Istre 1961 u Puli imao status ikone.

Nažalost, Ante Erceg ne može prestati s ispadima. Nije tajna da je, pored onih na terenu, imao niz ružnih postupaka na treningu prema trenerima, posebno Catali, ali i prema suigračima. Sve se to pokušavalo rješavati u razgovorima s Ercegom, koji je s jedne strane mnogima iritantan zbog takvih ispada, no postoji i druga strana Ercega, kojeg obožavaju navijači, najmlađi pogotovo, momak koji će biti uz potrebite i pružati im podršku. No, u posljednje vrijeme je ona prva strana Ercega eskalirala.

U više se navrata zakačio i sa suigračima, a trener Paolo Tramezzani pokušao je s njim, nakon jednog od tih sukoba, stvari istjerati na čistac. Trener je (i) Ercegu dao do znanja da je to posljednja opomena i da više neće trpjeti narušavanje reda i discipline, budući da niti jedan pojedinac ne može i ne smije biti iznad momčadi. Koja je, usput rečeno, već dulje vrijeme teško podnosila njegovo ponašanje.

Kad se dogodio novi ispad na subotnjem treningu pred Goricu, Tramezzani je kazao - dosta. Priopćio je Ercegu i klubu da on više na njega ne računa. Uprava kluba je očito prihvatila stav trenera i odlučila je raskinuti ugovor s odličnim napadačem, ali i velikim im problemom. Veliki je to hendikep za Istru što se tiče tehničkih kvaliteta igrača, ali nema važnije komponente momčadi od njene homogenosti i - reda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:27