ANTE CIZMIC Cropix
KOMENTAR BIVŠEG VATRENOG

‘Neki igrači Hajduka su trebali pružiti više, trebalo je biti više strasti. Ali ovo se događa i Realu, Cityju...‘

Ovaj kiks poslužit će Hajdukovim igračima kao otriježnjene, da drugi put znaju kako se odnositi na terenu
Piše: Robert JarniObjavljeno: 03. rujan 2023. 13:00

Hajduk je stao je na pet pobjeda u nizu. Istra je golom Matea Lisice u 11. minuti sudačke nadoknade šokirala Bijele i nanijela im prvi poraz ove sezone. Kao gost komentator svoje je viđenje za Slobodnu Dalmaciju dao bivši Vatreni, a sadašnji izbornik Hrvatske U17 reprezentacije Robert Jarni:

- Istra je do ove utakmice bila bez pobjede, Hajduk sa stopostotnim učinkom od pet pobjeda, i možda se zato „bijelima“ dogodio pad koncentracije. Kad uđeš u ritam gdje si dobio svih pet utakmica, a dolazi ti protivnik koji je pri dnu tablice, onda se može dogoditi da se misli „lako ćemo“. Međutim, Istra se pokazala jako motiviranom i organiziranom.

Nije da branim trenera, ali Hajduk je utakmicu s Puljanima sigurno jako dobro pripremao, ali neki igrači su trebali pružiti više, trebalo je biti više strasti u igri. Šansa „bijelih“ je bila u pritisku ispred šesnaesterca, nisu na taj način uspjeli ugroziti vratara Majkića. Onakav gol kakvog su zabili gosti ozbiljnoj se momčadi ne smije dogoditi, treba se zaletjeti u igrača, dobiti žuti karton i sve je riješeno. Hajduk je imao puno paseva, ali puno je bilo i nepreciznih.

Šteta zbog dva gola poništena zbog zaleđa, ali što se može, ako je ofsajd, onda je ofsajd. Siguran sam da će Leko opet dignuti „bijele“, da neće potonuti nakon jednog poraza. Srećom, ovo se dogodilo sada, na početku sezone, bolje nego kada se odlučuje o svemu. Još je vrlo rana faza sezone, teško je sada davati neke prognoze. Tko zna što će još biti, put je jako dug, ali nadam se da će se Hajduku ovakav kiks dogoditi još možda jednom, a da će sve ostalo biti na razini.

Ovaj kiks poslužit će Hajdukovim igračima kao otriježnjene, da drugi put znaju kako se odnositi na terenu, bez obzira tko je protivnik mora se pokazati više strasti. Nije ovo nikakav bauk, takvi porazi događaju se i Realu, Manchester Cityju, svima, samo treba iz svega izvući pouku - zaključio je Jarni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 23:05