Luka Vrbančić

 VLADO KOS/Cropix
PREOKRET U PREGOVORIMA

Ništa od transfera mladog dinamovca: Na Maksimiru promijenili stav, drugi HNL klub odustao od posla?

Posudba mladog igrača, pored drugih vršnjaka iz domaćeg okruženja, zbilja nema nekakve logike
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. siječanj 2024. 13:30

U posljednjih tjedan dana priprema za nastavak prvenstva (Dinamo, 27. siječnja), Zeleno-Žuti ulaze u dobrom ritmu. Nakon tri pobjede na međunarodnom turniru Arena Cup, Istrin je trener David Catala u četvrtak s momčadi odradio trening na pomoćnom terenu Drosine.

Kiša je proteklih dana namočila terene, pa se optiralo za umjetni travnjak, a za petak će se još odrediti. Na treningu su izostali Slavko Blagojević i Emmanuel Ekong. Kod oba igrača u pitanju je viroza.

Ekong je, kako nam je prenio sportski direktor Saša Bjelanović, imao rok do ovog tjedna da se razmotri eventualan transfer, ali sada je izvjesno da će ostati u Istri.

Na Arena Cupu djelovao je u vidnom porastu forme i jasno nagovijestio potencijale (brzina, prodornost, efikasnost) zbog kojih je i doveden u Pulu. Ukoliko tako nastavi, bit će svakako pojačanje za Istru.

U konkurenciju, sada je jasno, neće ući mladi Dinamov igrač Luka Vrbančić. Iako se činilo da su pregovori uspješno odrađeni, navodno je Dinamo promijenio stav o modalitetu tog transfera (posudba?), što ne odgovara Istri. Posudba mladog igrača, pored drugih vršnjaka iz domaćeg okruženja, zbilja nema nekakve logike.

Istra u subotu ima malo napet raspored. Naime, igraju se dvije seniorske utakmice, finale Arena Cupa s Belupom (11.00 u Medulinu) i glavna provjera za prvenstvo s Radomljem (15.30 na Drosini). Poklopilo se da će u subotu i juniori imati utakmicu s Koprom, pa će David Catala trebati dobro promisliti kako rasporediti igrače.

Iako ih je na popisu tridesetak, neki su virozni (Blagojević, Ekong), Lisica još nije spreman za igru (od drugog tjedna), Hujber hvata ritam nakon duže pauze zbog lakta, a Matheus je u Venezueli.

Moguće je da će Catala koristiti par juniora i neke mlađe igrače koji su se vratili s posudbi (Glavan, Žgomba...).
Istra je u kontaktu s Jadranom iz Poreča, gdje bi na dvojnu registraciju išli Glavan, Žgomba, Corelli (od prije) a vjerojatno i Salim Fago Lawal. Dvojna registracija uvijek omogućuje da igrači budu na raspolaganju Istri, a uz to da imaju minutažu kada nisu u planu za Zeleno-žute...

I naposljetku, dugujemo ispravku čitateljima i Filetu. Naime, na Arena Cupu protiv Radničkog iz Novog Beograda Francuz je bio strijelac jednog pogotka, kojeg se pogreškom pripisalo Lawalu. Dakle, hat-trick je imao Vuk, Lawal je dao dva pogotka, a Filet jedan...

Zoran Josipović se pozdravio s pulskim igračima

U četvrtak se s pulskim igračima došao pozdraviti i Zoran Josipović. Još nije znano gdje će nastaviti karijeru bivši igrač (i) Juventusa, Chiassa, Aaraua i Dinama iz Minska, ali je poznato da je taj stasiti napadač bio iznimno poštovan u svlačionici i to stoga što je bio maksimalno pozitivan i kad nije bio u prvom planu, veliki profesionalac i vjerojatno s manjkom "poklapanja" sretnih okolnosti da dobije više prostora. Pored sjajnog Ercega, i prošlog proljeća velikog iskoraka Bakrara, nije bilo lako nametnuti se.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 05:33