Ante Erceg tijekom utakmice s Rijekom

 GORAN ŠEBELIĆ/Cropix
NEVIĐEN PROPUST

Novi skandal hrvatskog suđenja: Erceg ne bi smio nastupiti na Poljudu, HNS mu ‘obrisao‘ karton

Iako je žuti karton pokazan Anti Ercegu, sudac Čulina nakon utakmice ga nije upisao u zapisnik
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 12:51

Hrvatski nogomet posljednjih nekoliko dana trese afera curenja VAR snimki. Sve je rezultiralo ostavkom predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića. Uoči današnje utakmice Hajduka i Istre na Poljudu, nazire se još jedan skandal nevezan uz curenje snimki.

Naime, na utakmici 21. kola Supersport HNL-a na Rujevici između Rijeke i Istre (3:0), Ante Erceg je u 23. minuti dobio žuti karton zbog prigovora sucu Anti Čulini nakon što Čulina nije dosudio prekršaj. Čulina je odmah pokazao karton Ercegu što se vidjelo i u prijenosu utakmice. Erceg je nakon toga dobio žuti karton u 22. i 24. kolu što bi po pravilu da je svaki treći žuti karton jedna utakmica suspenzije trebalo značiti da Erceg danas ne smije nastupiti na Poljudu.

Barem bi tako trebalo biti.

Iako je karton pokazan Ercegu, sudac Čulina nakon utakmice ga nije upisao. Točnije, karton je upisan kapetanu Istre Slavku Blagojeviću!

image

Rijeka Istra zapisnik

HNS

Iako u pravilima nogometne igre postoji pravilo koje dopušta sucu da pripiše karton kapetanu momčadi ako puno igrača prigovara, pa je tako kapetan juniora Hajduka Marko Capan dobio žuti karton u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, zbog čega je preskočio polufinale, to pravilo se ne može odnositi na ovaj slučaj jer je karton odmah jasno pokazan Ercegu.

image
GORAN ŠEBELIĆ/Cropix

No nakon utakmice taj karton je upisan Blagojeviću, koji je kada je karton pokazan bio iza suca Čuline. Zašto je do toga došlo, nismo upoznati, ali zbog tog propusta suca Čuline i delegata utakmice, Erceg danas smije nastupiti na Poljudu.

Očitovanje situacije zatražili smo od Hrvatskog nogometnog saveza te od Komisije sudaca te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 03:38