Ronald Goršić/Cropix
SVI SU SE ŽALILI

Ofenzivac će dugo pamtiti Dinamo: ‘Nisu nam stvorili ozbiljnu priliku, a jedna stvar je dno dna‘

Minimalan poraz zeleno-žute momčadi u relativno slaboj predstavi protiv zagrebačkog Dinama
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 30. siječanj 2024. 07:48

Dugo će Matej Vuk imati na pameti četvrtu minutu sudačke nadoknade utakmice s Dinamom. Ekong je oduzeo loptu Theophileu i onda uposlio Vuka, koji je imao priliku za poentiranje iz zicer pozicije. No, ušli su mu Ristovski i Zagorac u šut i spasili goste...

- Žao mi je što nisam postigao gol, ali oni su doista dobro ušli u blok. Možda da je pas Ekonga bio nešto mekši i na moju desnu nogu, mogao bih prije puknuti i imao bih veći kut. Šteta, zbilja dobra šansa...

Borbeno i čvrsto

Istra je odigrala borbeno i čvrsto defenzivno, uostalom, Dinamo osim pogotka nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku. Problem je što su Zeleno-žuti u ofenzivnom dijelu bili mršavi, iako je točno i to da su imali dvije šanse, preko Ekonga i Vuka, da naude suparniku.

image
Goran Šebelić/Cropix

Kad s jačim suparnikom propustiš te situacije, onda je teško računati na pozitivan ishod.

- Cilj je bio stati u srednji blok i probati iskoristiti neku kontru - kazao je Vuk.

- Dinamo nam praktično nije stvorio ozbiljnu priliku osim u toj prilici gola. Imali su više od igre, kontrolu, ali ništa nam konkretnije nisu mogli. Zato mi je baš krivo što smo izgubili i što sam propustio šansu u sučevoj nadoknadi.

Ama baš svi akteri, igrači obje momčadi i treneri, žalili su se na očajan teren na Drosini iako je Istra posljednju prvenstvenu utakmicu odigrala prije skoro dva mjeseca. Umjesto da bude barem nešto bolji, teren Drosine je nakon tolike pauze još gori!?

- Ne znam što bih više uopće kazao, to je dno dna, sramota. Na njemu se jednostavno ne može normalno igrati, lopta odskače, teško ju je kontrolirati u primanju i u dodavanju - kazao je Vuk, koji kao da je živnuo i djeluje nam proaktivnije i hitrije. Njegova brzina trebala bi mu biti ključan faktor igre, no još uvijek odaje dojam neodlučnosti kad treba ići u prodor jedan na jedan ili brzinski zaključiti akciju šutom. Vuk mora manje “promišljati” i više koristiti svoju brzinu, te poboljšati tajming “za bijeg”.

Što se tiče terena, za način igre Istre, uz kombinatoriku i loptu “po podu”, ovakav travnjak je katastrofa. Dobro je da se na njemu još nije nitko ozbiljnije ozlijedio.

image
Goran Šebelić/Cropix

Istra je, dakle, izgubila prvu prvenstvenu utakmicu u 2024., a s obzirom na to da je joj slijede sada još dva vrlo teška dvoboja, u Rijeci i s Osijekom u Puli, trener David Catala i njegovi igrači morat će podignuti razinu igre. Pogotovo prema naprijed.

Nedorečen nastup

Vidjelo se i protiv Dinama koliko je za kreativnost ofenzivne igre nedostajao Ante Erceg, pa je njegov povratak u momčad, možda i uz Lisicu, zalog većem optimizmu.

Istra je odigrala jako dobro u pripremama i pobijedila prvoligaše Goricu, Slaven Belupo i Varaždin. Na tom temelju se i očekuje natjecateljski iskorak u drugom dijelu sezone. Poglavito u dvobojima sa sebi ravnima.

S favoriziranim Dinamom, koji nije bio dojmljiv, Zeleno-žuti su bili nedorečeni. Mogli su bolje, bez obzira na izostanke i loš teren. Borbenost i htijenje ne može im se zamjeriti, i na tom tragu, uz kompletnije redove, logično bi bilo da budu i konkretniji...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:56