Ivan Bebek

 RONALD GORSIC Cropix
POGREŠKA ISKUSNOG SUCA

Penal za Dinamo? Neuvjerljivo... Jedan detalj pokazuje koliko je Bebek bio nesiguran u svoju odluku

Ako je već bilo tog jedanaesterca, Hujber je morao dobiti žuti karton. A Bebek mu ga nije dao.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. veljača 2023. 19:30

Sudac Ivan Bebek svirao je penal za Dinamo protiv Istre u 25. minuti. Ademi je bio u skoku na možda sedam metara od gola, Hujber mu je bio iza leđa, ispružio je ruku, dirao Ademija, a Bebek je ocijenio da je to dovoljno za 11-erac.

U VAR sobi sjedio je Duje Strukan koji očito nije taj duel doživio kao penal, te je pozvao Bebeka da preko VAR-a pogleda spornu situaciju. Bebek je dugo gledao u ekran, a onda je odlučio ostati kod svoje odluke.

>>> SPORNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE <<<

Po svemu što smo vidjeli - čini se da je pogriješio. Određeni kontakt između Ademija i Hujbera je postojao, ali izgledao je jako neuvjerljivo. Po svemu što su suci dogovarali uči nastavka prvenstva, to nije trebao biti penal.

Da i sam Bebek nije bio toliko siguran u svoju odluku, potvrđuje i činjenica da nije Huberu dao niti žuti karton, a morao mu ga je dati. Ademi je bio u izglednoj šansi, Hujber metar iza njega i ako ga je rukom gurnuo, to je bio namjerni prekršaj, a ne borba za loptu i to u izglednoj prilici za suparnika. Svakako je zaslužio barem žuti karton.

Na Bebekovu sreću, Drmić je promašio penal, a Dinamo je preko Ristovskog zabio za zasluženu pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:27