MATIJA DJANJESIC Cropix
NIJE ZATO DOŠAO U MAKSIMIR

Polemika oko Dinamovog pojačanja! Najbolji strijelac HNL-a zaslužuje veću minutažu u Europi, a Čačić žonglira

Doveden je kao pojačanje, masno je plaćen i već na početku "modroga" puta izgleda kao igrač prevage
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 29. srpanj 2022. 13:54

Nema Dinamo mnogo vremena za preslagivanje i uigravanje: nakon kasnog povratka iz Skoplja, danas je već na rasporedu sudar s Istrom 1961, u sklopu 3. kola SuperSport HNL-a, koji se igra od 21 sat u Maksimiru, a koji je važan zbog više razloga...

Primarno, očekuje se da će Ante Čačić i njegova momčad biti silno motivirani kako bi zaustavili još jedan val kritika koji je pao na njihova leđa nakon neuvjerljive partije sa Shkupijem, ali i da će ujedno maksimalno podići razinu samopouzdanja uoči puta za Razgrad, koji se u ovom ranom dijelu sezone pokazuje kao jedna od onih klasičnih, maksimirskih "utakmica istine".

Doveden (i) zbog Europe

Nema, pritom, sumnje da Dinamo gospodari mnogo vrednijim kadrom, koji je u Koprivnici pokazao svoju moć, no ta partija od dosadašnjeg izuzetka mora postati pravilo.

image

Josip Drmić

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Samo će se tako otupiti oštrice kritika, te podići samosvijest vlastitih vrijednosti, uoči dvije, odnosno četiri utakmice za proboj do skupina Lige prvaka. Ruka Ante Čačića u tom bi kontekstu trebala biti odlučujuća: uz slaganje igre, za koju je uvjeren da će se podići do utorka, Čačić još uvijek mora pronaći i dobitnu momčad. Zasad, gust raspored zapovijeda rotacije, no i u tim rotacijama mnogi će pronaći dubioze. Jednoj od glavnih ime je Josip Drmić, odnosno pitanje zašto ponajbolji strijelac HNL-a i dokazano pojačanje dosad nije igrao europske utakmice od prve minute?

Neosporna je činjenica da Čačićeva momčad ne pokazuje problem učinkovitosti; u pet odigranih utakmica ove sezone poentirala je 11 puta, dakle zabija preko dva pogotka po dvoboju, a čak se osam igrača upisalo na listu strijelaca.

U toj "kućici", međutim, strši ime hrvatskog Švicarca, koji je u 195 odigranih minuta zabio triput, uz jednu asistenciju. No, golovi su samo u domaćem prvenstvu.

Nije, ujedno, to povod za prozivanje Brune Petkovića, koji je poentirao dosad jednom, jer se Dinamova "devetka" silno trudi i definitivno igra bolji nogomet nego lani, već se samo postavlja pitanje raspodjele minutaže, odnosno natjecanja. Drmić je doveden kao istinsko pojačanje, drugi strijelac lige, i doista, već na početku svoga "modroga" puta izgleda kao čovjek koji će biti igrač prevage. Pritom je i odlično plaćen (navodno milijun eura po sezoni), pa se i zbog toga očekuje doprinos i na europskim utakmicama, na kojima živi i počiva Dinamova (financijsku) moć.

Žongliranje

Uoči Istre 1961, upravo će početna postava dosta toga reći i o Čačićevim izborima za Ludogorec, s naglaskom na ofenzivni dio momčadi, gdje još uvijek strši znak "under construction"...

Jedni kažu da Drmić u ovome času još nije spreman igrati dvije utakmice tjedno, drugi sugeriraju da je izbor Petkovića ujedno i poziv potencijalnim kupcima za reakciju, ali kako god bilo, dobro je napisao jedan kolega, more izbora i široka klupa jesu blagoslov, no vrlo brzo mogu postati betonske cipele. Drmić, naime, nije došao da bi imao ekskluzivno pravo igranja - HNL-a. Čačić zasad, kad je o tome riječ, žonglira, više ili manje uspješno, no već do Ludogoreca morat će razbistriti svoje ideje, jer 3. pretkolo Lige prvaka bit će pravi lakmus i katalizator nastavka sezone: ako prođe, svi će mu čestitati i sezona će početi dobivati pozitivne obrise, ali ako se posklizne, sve to mnogi će mu baciti u lice.

Pa možda baš i oni koje je zaobišao u svojim izborima. Upravo će i stoga sudar s Puljanima biti prilično indikativan uoči nastavka europskih putešestvija, i dat će konkretnije obrise onoga čime Čačić planira ispuniti obećanja, koja govore: "Do utorka ćemo sigurno biti bolji..."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:27