JOSKO PONOS Cropix
KAROGLANOVA PRESICA

Problem za Hajdukovog trenera uoči okršaja s Istrom: Upitan stoperski tandem, tko će uz Borevkovića?

Trener Hajduka Mislav Karoglan ponudio je svoje razmišljanje pred dvoboj sa Istrom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. rujan 2022. 14:40

- Dobra momlčad, sviđa nam se što trener Istre radi. Vratar, zadnja linija i dva vezna već su sedam-osam mjeseci u procesu s trenerom. Mislim da je njima prva faza igre, taj proces građenja, najbolji u ligi. Držim da to najbolje rade - kazao je Karoglan uoči ogleda s Istrom na Poljudu.

U prošlom kolu uvjerljivo su svladali Belupo u Koprivnici, a inače se Puljani nalaze u dobroj formi.

- Kompletiralli su se prema naprijed, postali opasniji sa dovođenjem dva-tri igrača. Imali su 70% posjeda što jasno govori koliko ih je teško stisnuti, zato moramo imati kvalitetan plan za utakmicu sa Istrom.

Tranzicija sa dva brza napadača najjače je oružje Istre.

- Brzi su u tranzicijskom napadu, ali dobar im je i pozicijski napad, ne daju ti loptu na taj način te frustriraju. Moramo biti strpljivi, moramo se naučiti patiti, to je od izuzetne važnosti. Trebamo ponizno i kvalitetno odraditi utakmicu.

Dva treninga su Bijeli imali između dva susreta. Ali, sprema se i treći...

- Oporavak kroz taktiku smo imali, a u subotu ćemo raditi na prekidima. Moramo u kratkom vremenu što više izvući kroz treninge.

Mikanović i Awaziem ne igraju zbog tri žuta kartona, u kakvom su stanju ostali igrači?

- Njih dvojice nema, ali imamo određene situacije sa još nekoliko igrača za koje ćemo odlučiti u zadnji trenutak. Međutim, tko god bude igrao znam da će pružiti maksimum.

Pored dvojice koji ne igraju zbog žutih kartona upitni su ozlijeđeni Elez i Simić, te zadnji vezni Grgić. Ukoliko Simić i Elez ne budu spremni morat će Karoglan posegnuti za Borevkovićem kojem će pridružiti Prpića ili Dimitrova. Ali, ima više od 24 sata do utakmice. Sastav će se znati na dan dvoboja, ali ambicija je uvijek ista. Pobjeda!

- Baš tako, želja nam je s pobjedom na prvenstvenu stanku. Da izvršimo zadatak, da na odmor odemo puno pametniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:13