Tramezzani je dobio jedno pojačanje, hoće li i drugo?

 GORAN SEBELIC Cropix
STANKA ZA POJAČANJA

Prometno u redovima Istre 1961: Jedan reprezentativac potpisao, drugi na čekanju

Evolucija događanja ukazuje da navodni turski investitori nisu otišli dalje od promatranja, što su učinili i oko Slaven Belupa
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. listopad 2024. 22:58

Nakon tri dana odmora Istra 1961 je nastavila s radom. Paolo Tramezzani okupio je momčad u Svetom Petru u Šumi, lijepom mjestu u središnjoj Istri. To je nastavak hvalevrijedne inicijative "Istra po Istri", kojom klub s Drosine širi pozitivnu liniju i poveznice u županiji. Na svoje su došla djeca iz mjesta jer su imala prilike gledati trening i potom se fotografirati s igračima i trenerima. Među inima je ovo bio i dan Lovre Majkića, izvrsnog vratara Istre, koji je navršio 25 godina, od kojih je već šest među Zeleno-žutima. Primjer kako se locira mladi i perspektivan igrač te potom razvije u provjerenu vrijednost.

Na treningu je bilo novosti. U rad se uključio Andre Poko, gabonski reprezentativac koji je potpisao za Istru do kraja sezone. Igrač više razine imao je ponudu Zeleno-žutih 1+1, ali je zadržao običaj da svake sezone odlučuje o svojoj sudbini. Očito mu ne nedostaje samopouzdanja, a karijera (francuska i turska elitna liga) mu daje za pravo.

Među inima, na trening su uz ranije pridošlog Švicarca Davidea Marianija uključena i dva novaka na probi. Gilard Abramov je 24-godišnji Izraelac, koji je prošlu sezonu igrao u Azerbajdžanu, nakon više godina u elitnoj ligi svoje domovine. Moctar El Hacen ima 26 godina, reprezentativac je Mauritanije i u karijeri je skupio stotinjak utakmica u prvoj i drugoj španjolskoj ligi (više u drugoj). Sve su to vezni igrači i, dojam je, spadaju među one koje su Saša Bjelanović i Paolo Tramezzani gledali kao moguće opcije za deficitarne pozicije u sredini terena. Kako je vlasnik iz Vitorije dao zeleno svjetlo za potpisivanje Pokoa, pitanje je jesu li te ranije dogovorene probe još aktualne. Postoje naznake da bi vodstvo iz Vitorije moglo dati zeleno svjetlo za još jednog od tih veznjaka, ako pokažu vrijednosti, s time da se vežu na duži period. S obzirom na godine, bila bi to onda dobra investicija. Što se tiče liječničkog biltena, Stephan Keller se potpuno oporavio, a na oporavku su Ćalušić i Čuić, kojih očito još neko vrijeme neće biti u konkurenciji.

Što se tiče glasina o interesu investitora iz Turske za Istru, priča se polako ispuhava. Oni su navodno bili u promatračkoj misiji i Slavena Belupa (uz neke klubove u drugim europskim zemljama). Nešto konkretnije informacije ukazuju da su financijski okviri s kojima ti navodni investitori barataju skromnijeg dosega i za okvire Istre i sličnih klubova, što znači da će klub s Drosine i dalje na "konkretan i siguran" pogon Baska. Možda ograničenog dometa, ali postojanog funkcioniranja. A možda se i tu nešto promijeni, tko zna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. listopad 2024 22:58