Lovro Majkić

 DAMIR KRAJAC Cropix
ČEKA GA TEŽAK ISPIT

Protiv Dinama će nakon ‘petarde‘ biti na posebnom zadatku: ‘Svima se dogodi, pa i boljima od mene...‘

‘Nema potrebe pričati o tome što se dogodilo, sad opet moramo biti na vrhunskoj razini‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. ožujak 2023. 07:05

Lovro Majkić, vjerojatno najveći pehist među vratarima u Hrvatskoj, nakon nekoliko godina rehabilitacija je napokon ušao u kontinuitet branjenja.

Upisao je 11 utakmica bez pogotka, ali i neke utakmice u kojoj mu forma nije bila maksimalna. Cijena stjecanja iskustva i rutine. U Gorici je Majkić kod 1:3 skrivio jedanaesterac nakon pogreške u kontroli lopte, te je praktično to iniciralo veliki preokret domaćina. Kako tri dana kasnije gleda na to?

- Kao što bi svaki igrač trebao gledati, a to je da se pogreške, koliko god nam bilo žao, događaju u nogometu. Svakome se može dogoditi, i boljim vratarima od mene, tako i meni. Nije ni prva, a neće biti ni posljednja jer to sastavni dio igre. Moje je da se trudim, treniram naporno i napredujem, pa da sve moguće krive situacije sveden na minimum. Samopouzdanje? Ne smije jedna pogreška utjecati na samopouzdanje, kao što ne smije neka dobra obrana opustiti. Nogomet je stalna borba i potvrđivanje - odaje svoje raspoloženje Lovro Majkić.

Nije puno htio o tom gotovo grotesknom tijeku u Velikoj Gorici...

- Nema više ni potrebe, a ni vremena razmišljati o tome. Loše je završilo nešto što je većim dijelom utakmice bilo dobro. Izvući ćemo pouke i idemo dalje. Već u srijedu moramo biti na najvišoj razini jer igramo s Dinamom.

image

Lovro Majkić

MATIJA DJANJESIC Cropix

Nije baš dobro što je Dinamo posrnuo u Šibeniku, tražit će u Puli brzu pobjedničku reakciju?

- Nisam baš za tematiziranje prošlih utakmica, ionako je najvažnije ono što će se dogoditi u tih 90 minuta na Drosini. U bilo kakvoj situaciji jasno je da će to biti iznimno teška utakmica i veliki izazov za nas. Svaka je utakmica u ovoj ligi na svoj način i teška i izazovna. Dinamo je, naravno, favorit i želi pobjedu, ali i mi želimo pozitivan rezultat i dati ćemo sve od sebe da u tome uspijemo.

Koga se posebno treba paziti obrana Istre i vi na golu?

- Ne treba se truditi tražiti nekog pojedinca jer kod Dinama su svi igrači, koji igraju ili oni koji su na klupi, sposobni napraviti probleme svakoj obrani. Tko god igrao znamo da će biti komplicirana utakmica za nas i da moramo biti pravi ako želimo ostvariti željeni rezultat.

Teče liga bez pomoći Ercega, ali u Gorici ste postigli četiri pogotka, što se nije dogodilo od 2017. i pobjede u Vinkovcima?

- Pa, istina je da nam je sada drugačije bez njega jer je on uz golove davao i ton igri, ali Monsef Bakrar je pokazao da je isto visoka kvaliteta. Drugačiji je tip napadača od Ercega, ali također je efikasan. Imamo i druge kvalitetne napadače i uvjeren sam da ćemo uspjeti kompenzirati tih dva mjeseca bez Ercega.

Bit će na Drosini jedan Erceg s Dinamom, debitant sudac?

- Ne pratim to, koncentriram se na sebe i momčad odnosno obveze. Uostalom, mlad sam golman, tek sam počeo braniti u kontinuitetu, nije moje da komentiram takve teme - zaključio je Lovro Majkić.

Inače, u pretprodaji je na prodajnom punktu do 14 sati ponedjeljka prodano 65 ulaznica, a on line 257. Naznaka da će posjeta biti manjeg opsega u odnosu na nedavnu s Rijekom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:09