Lovro Majkić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
DUGO SU GA ČEKALI

Protiv Hajduka se vraća talent kojeg je dugo pratila nesreća: Sad će zaigrati baš na Poljudu nakon 19 mjeseci

Dok jedan mladi igrač tuguje zbog ozljede, drugi se napokon raduje zbog povratka igri.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. svibanj 2022. 21:07

Letargična je atmosfera na Aldu Drosini nakon još jednog poraza sa Šibenikom i konačne potvrde devetog mjesta u HNL.-u. No, valja odigrati još s Hajdukom na Poljudu i Slavenom Belupom u Puli, te na dostojan način zaključiti sezonu s okvirom novog natjecateljskog razočaranja.

Na žalost, na raspolaganju neće biti Matea Lisice. Tek što se vratio nakon 45 dana pauze zbog ozljede lože, sa Šibenikom mu se dogodila praktično ista muka. Nije na istom mjestu mišić stradao, a kolika je precizno ruptura (čini se ipak manje nego prije) pokazat će pregledi ovih dana.

Dok jedan mladi igrač tuguje zbog ozljede, drugi se napokon raduje zbog povratka igri. Lovro Majkić stigao je prije četiri godine, kao 18-godišnjak, s odjekom vrlo talentiranog vratara. Bivši član omladinskih kategorija Zagreba i Rijeke potvrdio je darovitost, ali i nevjerojatan peh.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Prvo je trebao čekati “red” jer je iznimno mlad. Na žalost, uslijedile su ozljede. Prvo mu je na treningu slomljena šaka, što je za golmane osobito komplicirana stvar. Kad se oporavio i kada je trebao preuzeti status prvog vratara (2020./21.) Majkiću je na Rujevici, gdje je obranio dva kaznena udarca Rijeci, stradalo rame. Uskoro je uslijedila operacija, duga rehabilitacija i povratak u pogon nakon 367 dana i 46 propuštenih utakmica. Ove sezone bio je u pet navrata na klupi.

No, sada će dočekati priliku i to u utakmici u kojoj će na Poljudu biti najveće moguće iskušenje. Garcia je odlučio dati u posljednja četiri kola priliku kako Collau u dvije, tako i Majkiću u posljednje dvije utakmice. Zagrebačkom vrataru bit će to povratak na gol nakon 19 mjeseci.

Posljednju utakmicu branio je 16. listopada 2020. u Koprivnici (1:5). Zaslužio je barem sada da ga sreća malo pomazi i pruži šansu da potvrdi svoj nedvojbeni talent. Uostalom, tek su mu 22 godine...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 08:27