Igrači Istre 1961

 GORAN SEBELIC Cropix
ISTRA 1961

Puljani bi u Balama uskoro trebali krenuti u gradnju kampa s ukupno četiri terena

Izgradit će se nova i zgrada, koja će imati sve nužne sadržaje (svlačionice, fitnes, wellness, ambulanta, uredi, restoran)
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. studeni 2022. 09:39

Od prvog dana dolaska u Pulu čelnici Baskonije-Alaves govorili su o potrebi gradnje kampa. Nisu bili drugačiji u odnosu na prethodne vlasnike, Ruse i Amerikance, ali su očito bili konkretniji i dosljedniji. Nakon što su tri godine dobivali samo obećanja iz gradske uprave, četvrte godine nova ekipa u Gradu na čelu s gradonačelnikom Filipom Zoričićem odbacila je deset godina tretiranu opciju Marsova polja kao primjerenu za klupski kamp. Bio je to zapravo završni udarac gradskom odmaka od kluba, pa je B-A odlučila potražiti nove opcije izvan Pule. Brzo se općina Bale, 20-ak kilometra od Pule, pokazala vrlo kooperativnom i, što je važno, konkretnom. Bez velikih priča i obećanja, Bale je prigrlilo projekt Istrinog kampa. Od ljeta su Zeleno-žuti seniori stanari tamošnjeg kompleksa, a od prije nekoliko tjedana i službeno je na natječaju Istra 1961 dobila koncesiju. Ona će vremenski trajati minimum 50 godina.

Još je u tijeku formalni period žalbi (iako nema druge ponude) i administrativnog hodograma, ali de facto je Istra 1961 bazirana u Balama. Priloženi projekt već je dio prijave na natječaj i ubrzo će biti predstavljen javnosti. U kratkim crtama, uz aktualni travnjak na kojem se trenira, ubrzo će se rekonstruirati još jedan koji je pored. Vjerojatno će biti hibrid, ali još će se pričekati dobivanje terena iza glavnog igrališta, gdje je jednim dijelom vlasnik država, pa se mora odraditi procedure za koncesiju. Tamo bi Istra gradila još dva terena i to najnovije generacije umjetnog travnjaka. Projekt predviđa, dakle, četiri terena, od čega dva s umjetnom i dva s prirodnom travom, odnosno, hibridom (kao na Drosini). Uz to, izgradit će se nova zgrada, koja će uz sve nužne sadržaje (svlačionice, fitnes, wellness, ambulanta, uredi, restoran) bitno promijeniti standarde rada i organizacije u klubu. Isto tako će se implementirati postojeći čvrsti objekti u projekt. Za gradnju će Istra 1961 tražiti i doprinos HNS-a, koji je financijski pomogao druge klubove, pa valjda Istra neće u tom smislu (opet) ispasti iznimka.

Kad se zgotovi kamp (unutar 2-3 godine, etapno), sve će natjecateljske (nacionalni rang) momčadi trenirati u Balama. Dakle, juniori, kadeti i pioniri, dok će škola nogometa i prednatjecatelji biti na Drosini. Tamo će se, nakon 11 godina korištenja, uskoro promijeniti devastirana podloga umjetne trave...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:20