DAMIR KRAJAC Cropix
HOĆE LI BITI PROMJENE?

Radio je čuda u HNL-u, a onda je sve stalo: Prošli tjedan kasnio i na treninge, a sada je pao i razgovor

U prošlim utakmicama vidljivo je bilo da nije u formi koja ga je krasila prošle sezone
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. listopad 2023. 14:11

Nakon tri slobodna dana nogometaši Istre 1961 okupili su se na Drosini i odradili prvi ovotjedni trening. Vježbali su na pomoćnom igralištu s umjetnom podlogom, što je u posljednje vrijeme čest slučaj kada travnjak u kampu u Balama nije suh (zbog kiše) ili je kao sada pod servisom. Uz to, Istrini će nogometaši vježbati i u Štinjanu, gdje je teren relativno solidan, a takvo će “krpanje” potrajati sve dok se ne osposobi drugi travnjak u Balama. Tako je počeo tjedan pripreme za regionalni derbi sa Rijekom, koji je na rasporedu u nedjelju od 15 sati na Drosini.

Kako prošlog četvrtka na treningu nije bilo Ante Ercega, a onda je zakasnio i na trening u ponedjeljak, nametnulo se pitanje što se događa s ponajboljim igračem Istre 1961. U četvrtak je, kako je sam kazao, imao temperaturu, ali očito je da u klubu nešto nisu bili načisto s time jer su ga po povratku, u ponedjeljak prijepodne, pozvali u klupske urede na razgovor. Ne znamo što je točno bio predmet razgovora, ali već se od prije čuju glasine kako u klubu, ni trener ni vodstvo, nisu baš zadovoljni njegovim pristupom. Nije u pitanju treniranje i Ercegova posvećenost radu, jer nam kažu da uvijek kada trenira ide 100 na sat. No, kako zna imati trenutke nervoze na utakmicama, taj splitski centarfor zna i na treninzima plesati na rubu kad je u pitanju odnos prema suigračima i trenerovim postavkama.

image


DAMIR KRAJAC Cropix

U prošlim utakmicama vidljivo je bilo da Erceg nije u formi koja ga je krasila prošle sezone, pogotovo u jesenskom dijelu prošlog prvenstva. Točno je da cijela momčad ne igra na toj razini, ali opet, ako je Erceg mogao biti silovit i učinkovit protiv Osijeka, pa “junački” hrabar i požrtvovan protiv Hajduka, onda je logično očekivati da bude konkretniji i raspoloženiji protiv Gorice, Lokomotive, pa i Dinama. Erceg nije kao drugi (mlađi) igrači, on je iskusan (33) i prekaljen, a u Istri ima status ključnog igrača. To podrazumijeva da kada momčadi ne ide, ili je kriza trenera i rezultata, da upravo on i drugi iskusniji povuku suigrače u pozitivnu priču, borbu i motivaciju. Od nervoznog Ercega, koji će stalno iskazivati nezadovoljstvo prema treneru, klubu ili nekom suigraču, neće biti koristi.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Ukoliko je ovaj razgovor s klupskom upravom odrađen u tom smjeru, onda se treba nadati da će se Erceg vratiti na postavke iz prošle sezone, gdje je, nimalo slučajno, bio jedan od najboljih igrača lige, neovisno o dugoj mu pauzi i zasluženoj kazni. Takav Erceg, koji demonstrira sjajne tehničke kvalitete i vuče momčad, nasušno treba Istri i suigračima baš sada...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 21:48