Luka Bradarić je dres Hajduka zamijenio Istrinim

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NOVI LIST U KARIJERI

S Hajdukom jurišao na naslov, a sada napušta Poljud: ‘Bilo mi je jasno da me klub ne vidi tamo gdje ja želim‘

Luka Bradarić je s Bijelima dva puta bio prvak Hrvatske u juniorskoj konkurenciji
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. lipanj 2022. 14:47

U rujnu će navršiti 19 godina, ali po prvom razgovoru može se nazrijeti da je Luka Bradarić po zrelosti stariji. Pristojan, jasnih odgovora i stavova, još jasnijih vizija perspektive, prvi novi igrač Istre 1961 iznio nam je prve pulske i završne domaće splitske dojmove...

"Za sada je sve izvrsno. Smješten sam u zgradu gdje su i drugi igrači Istre. Treniram, upoznajem se sa suigračima, trenerom, načinom rada, gradskim putovima", kaže nam mirno dojučerašnji protagonist Hajdukove juniorske šampionske generacije na početku svoje seniorske avanture.

Bradarić je s juniorima Bijelih dva puta zaredom bio prvak Hrvatske. Nije bilo dovoljno za ostanak na Poljudu?

"Imao sam otvoreni razgovor sa sportskim direktorom Nikoličiusom i njegovim pomoćnikom Žajom. Iznijete su mi klupske vizije u kojima je meni predloženo da potpišem ugovor i odem negdje na posudbu, spomenulo se Solin. No, brzo sam spoznao da me Hajduk baš i ne vidi u onom statusu kojem sam se nadao i očekivao, te sam s roditeljima donio odluku da krenem dalje."

Nisam razočaran

Jeste li razočarani takvim stavom Hajduka?

"Ma nisam, jasno mi je da klub želi borbu za naslov i da je mladim igračima tu sužen prostor. Nema gorčine, samo moja odluka da krenem drugim putem po afirmaciju i trudim se učiniti prvoligaški iskorak tamo gdje će mi to omogućiti."

Kako se dogodila Istra 1961?

"Sve je bilo brzo. Sportski direktor Istre Saša Bjelanović nazvao je moje i kad se pojavila ta opcija nisam oklijevao. Mislim da mi je Istra optimalna sredina za razvoj i iskorak. Razgovarao sam i s kapetanom Slavkom Blagojevićem, koji mi je poželio dobrodošlicu i stoji mi na raspolaganju što god zatrebam. Kazivao mi je o primjerima Šutala, Belje i drugih igrača koji su se u Puli afirmirali, te da sam dobro učinio što sam izabrao taj put. Sada je na meni da radom i upornošću budem na razini i stalno napredujem..."

Nije to baš jednostavno, pogotovo ne u Ligi 10?

"Sve mi je jasno i spreman sam na taj izazov. Čeka me velika borba da zaslužim prostor u igri, no tako to ide u nogometu. Korak po korak, svaki trening pa utakmica mjesto su dokazivanja i potvrdi. Očekivanja? Izboriti se da igram što više mogu, te da kroz vrijeme učinim prve seniorske iskorake. Spoznao sam i kroz Istrinu prošlu sezonu i neposredne razgovore kako je trener izvrstan i da daje puno truda za mlade i njihov napredak. Za sada smo kratko razgovarali, na razini upoznavanja, bit će dalje prilike za nešto više."

S Perkovićem i Lisicom se znate iz U-19 selekcije?

"Da, oni su mi dobri poznanici i to je svakako plus za mene, pogotovo u prilagodbi novoj sredini. Sada ćemo se i bliže upoznati."

Kažu da su vaše vrline hitrina i dobra bazna tehnika, a da još morate napredovati u skoku, pozicioniranju te sigurnijem pasu?

"Pa, tako nekako. Rezultati svakog treninga i utakmice po GPS-u ukazuju na ponajbolje rezultate u Hajduku. Ta brzina i snaga mi je jako važna sada pri prijelazu u seniore. Tehnički igram solidno s obje noge, a točno je da moram napredovati na planu pozicioniranja. Što se tiče skoka, od mene se očekuje i temeljem visine, 190 cm, da budem bolji i na tome puno radim. To za pravovremeni pas, odnosno, izbjegavanja upuštanja u rizik proigravanjem iz posljednje linije, stoji. No, svjestan sam ja da još trebam učiti, razvijati se i napredovati. Bit će pogrešaka, ali to je faza koju moram proći da bih ostvario osnovno, kvalitativni prvoligaški iskorak."

Zahvalan na prilici

U Puli ćete biti sam?

"Sada su tu majka i cura, koja će biti do kraja ljeta i početka faksa. Onda ću biti sam i dolazit će mi povremeno svi moji. Momčad je mlada i primijetio sam da su svi raspoloživi, tako da ću se brzo stopiti u grupi. Hvala njima i Istri na dobrodošlici i prilici. Dati ću sve od sebe da opravdam povjerenje i dostojno nosim zeleno-žuti dres", zaključio je Luka Bradarić.

Brat Domagoj podržao je moju odluku

Što vam je brat Domagoj poručio iz Lillea?

- Složio se da sam donio dobru odluku i kazao mi je da slušam trenera i starije iskusnije igrače. Savjetovao mi je da se ne opuštam niti trenutka jer je to važna faza karijere i da budem maksimalno fokusiran, da žestoko radim i vjerujem u sebe, te da će sve biti dobro.

Što će on?

- U Lilleu je i, koliko znam, za sada tamo ostaje.

ZA HRVATSKU U-16

3 nastupa/0 golova

ZA HRVATSKU U-18

3 nastupa/0 golova

ZA HRVATSKU U-19

9 nastupa/0 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:06