Mauro Perković je na meti hrvatskog prvaka
 

 DUSKO MARUSIC Cropix
UTRKA S VREMENOM

Šahtar je dobio odbijenicu za talentiranog braniča, hoće li Dinamo uspjeti dovesti veliko pojačanje?

Modri su pronašli idealno rješenje za rupe u obrani, ali pitanje je koliko će ih koštati
Piše: Robert MattoeniObjavljeno: 14. veljača 2023. 06:02

Modri trebaju stopera i zato su se obratili Istri 1961 u svezi Maura Perkovića. Iz pulskog prvoligaša nisu nam potvrdili tu informaciju jer je Saša Bjelanović u ponedjeljak bio odsutan (u Zadru iz obiteljskih razloga), ali to će ionako biti brzo objelodanjeno, pozitivno ili negativno oko transfera, s obzirom na finiš prijelaznog roka.

Dinamu treba stoper nakon odlaska Dilavera i Lauritsena, a uz činjenicu da Boško Šutalo još nije spreman nakon duže ozljede. Mauro Perković, koji je dio svoje pulske karijere odradio uz Josipa Šutala, ima 19 godina (22. ožujka navršit će 20) i igra već treću sezonu prvoligaški nogomet. Skupio je točno 50 nastupa s posljednjim u Maksimiru (48 u HNL-u + 2 u Kupu), igrajući u prosjeku 78 minuta. Debitirao je kod Fausta Budicina protiv Rijeke, 27. siječnja 2021., s nepunih 18 godina, a bio je uključen i ranije (kod Jumića), ali nije još zaigrao. Perković je U-21 reprezentativac, za njega je već bilo konkretnih interesa iz Italije, javio se i Šahtar Donjeck, ali Istra 1961 nije požurivala “posao”. Razlog je uvijek logičan, kupac želi platiti manje, prodavatelj želi prihodovati više. Istra je s Perkovićem još u listopadu produžila važeći ugovor do 2026. godine i nema potrebu srljati u transfer ako nije zadovoljna uvjetima.

Dinamova želja da ga dovede potvrda je velikog potencijala tog Puljanina, već jedanaest godina člana Istre 1961. To ujedno znači da će sigurno biti i daljnjih inozemnih interesa za momka koji je tako mlad iskoračio i po logici iskustva i rutine može samo napredovati kao igrač.

Istra 1961 je u prošlih par sezona afirmirala zbilja važne mlade igrače, među inima Josipa Šutala, Diona Belju, koji su postali milijunski vrijedni transferi. Ona ne može imati status prodavatelja kao Dinamo i drugi veći klubovi, ali ne smije si dozvoliti niti jeftino prodavanje igrača. Uostalom, transfer kadeta Rocca Žikovića (vrijedan 2 milijuna eura plus bonusi najmanje još 50%) u Red Bull Salzburg to jasno ukazuje. Istra je taj posao odlično odradila.

Nije poznato koliko Dinamo kani investirati u Perkovićev transfer, ali sukladno mladosti i potencijalu igrača, logično je i da Istra traži postotak od nekog budućeg transfera ili sada kvalitetno naplati eventualni odlazak važnog im prvotimca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:23