Slavko Blagojević

 Goran Šebelić/Cropix
TRAŽE IZLAZ

Snažna poruka kapetana: ‘Mi igrači moramo krenuti od sebe i na Maksimir izaći čiste glave‘

‘Razgovarali smo, tražimo odgovore i rješenja‘, kaže veteran u momčadi Istre Slavko Blagojević
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. listopad 2023. 07:57

Uz prvu eru na Drosini (2012. - 2015.) u tijeku je šesta godina kako je Slavko Blagojević uzdanica Istre 1961. Danas s 36,5 godina prkosi vremenu, a i logikama igrača koji je prošlu sezonu imao operaciju križnog ligamenta i dugu pauzu.

- Hvala Bogu, koljeno je odlično, ništa ne osjećam i normalno treniram - kazao je u petak, nakon treninga na Drosini.

- Na žalost, bila je to avantura od treninga jer teren je toliko loš da ne možeš normalno spojiti dva pasa. Nikad gori po meni od 2012. godine.

Kakva je atmosfera nakon tri poraza?

- Pala je, razumljivo. Neće biti kao kad smo dobili Hajduka i digli samopouzdanje. Nažalost, u dvobojima s Varaždinom i Goricom, gdje smo po meni zaslužili barem četiri boda, upisali smo minimalne poraze, a onda nas je dotukao ovaj težak kiks s Lokomotivom. Nije lako sada živjeti ovu situaciju, ali moramo se snagom karaktera izdići iz ove neugodne situacije.

U čemu je problem po vašem iskustvu?

- Teško je reći. Razgovarali smo međusobno igrači, pa s trenerom, tražimo odgovore i posljedična rješenja. Jedino logično je ono što smo radili ovaj tjedan, a to je dodatni impuls na treningu, u pristupu, u uvjerenju da vrijedimo više nego što pokazuje tablica. Ja nemam dvojbi da je tako. Trener? Po meni je dobar, profesionalan, treninzi su dinamični i raznovrsni. Možda je jedan od faktora koji nas remeti stalna rotacija, odnosno, neizvjesnost tko će igrati sve do pred utakmicu. Porazgovarali smo o tome s njim. Catala je htio čuti mišljenje igrača, razmijeniti stavove. Osobno imam i još jedan stav...

U vezi?

- Nas igrača. Mislim da svi, počevši od nas najiskusnijih, trebamo krenuti od sebe i preispitati se što radimo dobro a što ne, kako možemo doprinijeti da se to sve skupa digne. Ovo je dobra grupa igrača i sigurno možemo bitno više. Zato moramo zapeti do daske u radu i na utakmicama.

Sada vas čeka poljuljani Dinamo, koji će nakon dva poraza imperativno tražiti pobjedu?

- Svjesni smo toga, kao i činjenice da je tradicija u Maksimiru jako loša po nas. No, mi trebamo izići na teren čiste glave i puni motivacije da pružimo što jači otpor. O.K., vidim da su nas svi otpisali, ali na nama je da pokažemo kako je Lokomotiva bila baš loš dan, te da se pošteno pofajtamo s Modrima. Kad se satreš na utakmici, onda si nemaš što zamjeriti - kazao je kapetan Blagojević, koji je ove sezone odigrao šest utakmica, uglavnom kod Catale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 18:18