ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RIJEČ TRENERA

Sopić oduševljen: ‘Ovo mogu samo momčadi s velikim mudima‘; Garcia izvan sebe: ‘Ne razumijem kako je ovo moguće‘

Da sam predsjednik kluba na poluvremenu bih potjerao osam igrača i trenera - rekao je Sopić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. ožujak 2023. 20:33

U prvoj utakmici 25. kola HNL-a Gorica je kao domaćin svladala Istru 1961 sa 5-4 (1-2). Gosti iz Pule su vodili sa 3-1 i bili nadomak pobjede, samo da bi Gorica s tri gola u četiri minute ostvarila preokret, a onda su u sudačkoj nadoknadi pala još dva gola.

Pogotke za Goricu postigli su Slavko Bralić (30), Jurica Pršir (79-11m), Kristijan Fučak (81), Joey Suk (83) i Josip Mitrović (90+5), dok je dvostruki strijelac za Puljane bio Mounsef Bakrar (13, 42), a po jedan pogodak postigli su Facundo Caseres (55) i Darwin Matheus (90+4).

Istra 1961 bila je pred trećom pobjedom nad Goricom ove sezone, ali Gonzalo Garcia morao je na kraju priznati poraz u nevjerojatnoj utakmici u Gorici.

- Izgubili smo jer smo napravili mnogo grešaka koje nam se nisu događale u 23 utakmice prije ove. Još uvijek se pitam kako je moguće da se ovo dogodilo jer 75 minuta je bilo sve na našoj strani - kazao je Garcia, ali i komplimentirao domaćinu.

Euforija i ludilo.

- Gorica zaslužuje komplimente za ovakvu utakmicu jer nisu se predali, borili su se do kraja i pokazali golemo samopouzdanje. Kada sam ušao u svlačionicu nisam znao što reći igračima, niti su oni išta rekli meni. Tek moram detektirati kako nam se sve ovo dogodilo da od potpune dominacije dođe do kolapsa, ali to je nogomet. Ne smijemo izgubiti samopouzdanje, već iz ovoga izvući pouke.

Željko Sopić ostvario je epsku pobjedu o kojoj će se dugo pričati, ali njemu nije bilo lako naći riječi kako je opisati.

- Da sam predsjednik kluba na poluvremenu bih potjerao osam igrača i trenera. Mi smo protiv tika-take igrali bez faula, gubili 3:1, a moglo je biti i 5:1 za Istru. Mi ne možemo pobijediti ako ne napravimo barem 20 prekršaja, a sve loše počelo se okretati na bolje od 60. minute kada je ušao Joey Suk. To je svevremenski borac, koji i druge potiče na isto. Kao da je netko s njim upalio struju i počnu se svi bacati na glavu. To mogu samo ekipe s karakterom i s velikim mudima, kako se kaže u mom kraju - naglasio je Sopić, koji je igračima za nagradu dao dva slobodna dana.

- Poslije ovakvog emocionalnog pražnjenja dva dana nitko ne može trenirati, ali moramo ostati na zemlji jer još smo zadnji. U euforiji i ludilu vidjelo se da smo donijeli nervozu u redove Istre, koja više nije igrala lako i ležerno, a mora se priznati da smo u svemu imali i sreće. Zabili smo pet golova, a prije ove utakmice samo tri u njih sedam, a još ću reći da sam Mitrovića htio vaditi, a on je zabio pobjednički gol - kazao je Sopić.

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Sram me je ovoga što se događa u Dinamu! Bit će posljedica, ali za te ljude ovo je očito samo igra". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao sva događanja na Skupštini Dinama u podcastu ‘VAR soba‘. Sve ostalo o komešanjima u Dinamu, o tome što bi Dario Šimić mogao promijeniti u Maksimiru i koji mu je klub uzor, kao i najavu cijelog 25. kola SuperSport HNL pogledajte u novom izdanju podcasta posvećenog hrvatskom nogometu:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 01:18